aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στους δύο, τρίτος (πάντοτε) χωρεί!

ΑΠΟΕΛ: Στους δύο, τρίτος (πάντοτε) χωρεί!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Απόλυτα λογικό να λέει ο Πρόδρομος Πετρίδης, πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουμε επιθετικό» και πως «ψάχνουμε για μια αρκετά καλή λύση πρώτης γραμμής».

Και όταν λένε φορ στον ΑΠΟΕΛ εννοούν έναν παίκτη που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Πιέρο Σωτηρίου, Ιγκόρ ντε Καμάργκο και θα μπορεί με την ταχύτητα και τη σπιρτάδα του να προσδώσει νέα στοιχεία στο δεύτερο μισό χώρο δράσης, συμβάλλοντας στη διάσπαση της αντίπαλης αμυντικής γραμμής. Παίκτη, δηλαδή, στυλ του Αΐλτον Αλμέιδα!

Και η εν λόγω κίνηση θα γίνει στη μετεγγραφική σκακιέρα για τον απλούστατο λόγο πως οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Ήδη, η ομάδα υποχρεώθηκε να πάει σε πολλά ματς χωρίς δεύτερη λύση επιθετικού ενώ σ’ ένα (με τη Δόξα) παρατάχθηκε χωρίς «κυνηγό». Και εννοείται πως στην πορεία εγκυμονούν πάντοτε οι κίνδυνοι να ξανασυμβεί, με αβέβαιο τον βαθμό αντίδρασης των παικτών που θα κληθούν να τραβήξουν το κουπί.

Και εξηγούμαστε: Από τους ακραίους επιθετικούς κανένας δεν μπορεί να παίξει στην κορυφή. Ούτε ο Γιώργος Εφραίμ, ούτε ο Βάντερ Βιέιρα, ούτε ο Γιάννης Γιαννιώτας. Άντε να μπορεί ο Στάθης Αλωνεύτης (είχε χρησιμοποιηθεί επί εποχής Ιβάν Γιοβάνοβιτς), αλλά δεν γίνεται να λογίζεται ως πρώτη λύση για σύλλογο με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που χρησιμοποιεί ο Τόμας Κρίστιανσεν λίγο πίσω από τον επιθετικό κορυφής. Δηλαδή οι Αντρέα Ορλάντι, Φακούντο Μπερτόλιο και Ρενάν Μπρεσάν.

Πάμε και στους επιθετικούς: Ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο αν και άργησε, εκεί που πήρε μπρος, ήλθε ο τραυματισμός που τον… αποσυντόνισε αγωνιστικά. Είναι παίκτης περιοχής, ο (βαρύς) «κυνηγός» που για να σκοράρει θα πρέπει να του πάρεις την μπάλα.  Ο Πιέρος Σωτηρίου, από την άλλη, είναι ο φορ και δεν σταματά να τρέχει. Μαρκάρει μέχρι και τον αντίπαλο πορτιέρο. Φέτος, ιδιαίτερα, μας έδειξε πως έμαθε πολύ καλύτερα και την τέχνη του σκοραρίσματος. Είναι η πρώτη επιλογή του Θρύλου, αλλά

δεν αποκλείεται να σκάσει καμιά βόμβα και να την κάνει αφού είναι δεδομένο ότι τέθηκε υπό το μικροσκόπιο πολλών συλλόγων του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Πώς, λοιπόν, να μην ψάχνει για επιθετικό κορυφής ο ΑΠΟΕΛ; Σε μια χρονιά που οι γαλαζοκίτρινοι, εκτός από το δεδομένο βαρυφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα στις εγχώριες διοργανώσεις, όλα δείχνουν πως το ευρωπαϊκό τους ταξίδι θα συνεχιστεί και μετά το Δεκέμβριο. Οπότε δεν γίνεται να βγει η χρονιά με μόλις δύο λύσεις στην «κεφαλή» της γραμμής κρούσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ