aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στους 48 έως την ΑΕΚ

ΑΠΟΕΛ: Στους 48 έως την ΑΕΚ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ «πέταξε» δύο βαθμούς απέναντι στην Αλκή και είδε τη διαφορά ασφαλείας που διατηρούσε από τους διώκτες του, ΑΕΛ και Απόλλωνα, να μειώνεται (-2). Αυτό που προέχει τούτη τη στιγμή είναι να ανασυνταχθεί, να εντοπισθούν τα λάθη από το τεχνικό τιμ και προφανώς, να επανέλθει η ομάδα σε νικηφόρα τροχιά στο επικείμενο παιχνίδι με την Πάφος FC. Ο αγώνας της 19ης αγωνιστικής σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος, μάλλον πιο δύσκολος προβλέπεται σε σχέση με τον προηγούμενο, οπότε για να μην υπάρξει νέο στραβοπάτημα που θα ενισχύσει το κλίμα προβληματισμού, επιβάλλεται δυναμική αντίδραση.

Στον ΑΠΟΕΛ στοχεύουν στους τρεις βαθμούς το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ και ακολούθως, αφού μεσολαβήσει ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου με τη Δόξα (6/2, Μακάρειο Στάδιο, 17:00), να πάνε με φόρα στο «Τάσος Μάρκου» για να αντιμετωπίσουν το Παραλίμνι (10/2, 16:00). Οτιδήποτε άλλο πέρα από νίκες σ’ αυτά τα δύο ματς πρωταθλήματος θα αποτελέσει τροχοπέδη για να αρχίσουν τη δεύτερη φάση ευρισκόμενοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι ποδοσφαιριστές καλούνται να δείξουν σοβαρότητα, να είναι πειθαρχημένοι στο αγωνιστικό τους πλάνο και να οδηγηθούν στο εντός έδρας ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πίσω από τη «βιτρίνα», βάσανα αβάσταχτα για τον Φακινέτι

Παραλλήλως, κάνοντας το δύο στα δύο θα πάνε αυτομάτως στους 48 βαθμούς και θα μπορούν να εκμεταλλευτούν βαθμολογικές απώλειες του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, δύο ομάδες που θα τα πουν μάλιστα μεταξύ τους την 20ή αγωνιστική. Την προηγούμενη, μάλιστα, έχουν εξαιρετικά δύσκολες αποστολές. Η ΑΕΛ την Κυριακή υποδέχεται την ΑΕΚ και ο Απόλλων το Σάββατο θα φιλοξενηθεί από την Ανόρθωση.

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα και πρωτίστως με τις βαθμολογικές ισορροπίες να είναι λεπτές, η κάθε αγωνιστική εννοείται πως έχει σπουδαία σημασία. Το πρώτο ταμείο θα γίνει με το πέρας της α’ φάσης του μαραθωνίου και στον ΑΠΟΕΛ, ασφαλώς, προσδοκούν ότι όχι μόνο θα διατηρήσουν την πρώτη θέση στη βαθμολογία, αλλά θα έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας. Στην τελευταία στροφή κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και φυσικά αναλόγως κατάταξης οι αγωνιστικές στα πλέι οφ, ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει στο Τσίρειο τον Απόλλωνα και η ΑΕΛ θα μετρήσει δυνάμεις με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ