aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στον θρύλο για δυναμική επανεκκίνηση

ΑΠΟΕΛ: Στον θρύλο για δυναμική επανεκκίνηση

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και ώρες αναμονής για τη διευθέτηση ουσιαστικών θεμάτων, μία περίπου ώρα πριν εκπνεύσει (τα μεσάνυχτα) η θερινή μετεγγραφική περίοδος, βγήκε άσπρος καπνός. Ο Τάσος Δώνης θα αγωνίζεται με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα σεζόν, μετακομίζοντας στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεμς, προσδοκώντας σε δυναμική επανεκκίνηση της καριέρας του.

Ο 26χρονος πολυθεσίτης επιθετικός, γιος του πρώην προπονητή της ομάδας Γιώργου Δώνη, επιθυμούσε να αλλάξει ποδοσφαιρικές παραστάσεις, με τον πατέρα και μέντορά του, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Τον συμβούλεψε να αποδεχθεί την πρόταση, με τον Τάσο να δηλώνει πανέτοιμος. Παρακολουθούσε ανελλιπώς και μάλιστα αρκετές φορές διά ζώσης τους γαλαζοκίτρινους στην Ευρώπη, όταν ο πατέρας του ήταν στον πάγκο της ομάδας. Δεν έρχεται επομένως σε άγνωστο περιβάλλον, κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει ώστε να εγκλιματιστεί με το «καλημέρα», δίνοντας τις προσδοκώμενες λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Ο διεθνής επιθετικός μπορεί να παίξει τόσο στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ όσο και ως μοναδικός προωθημένος υπό συνθήκες. Πρόκειται για πολυθεσίτη παίκτη, ο οποίος διακρίνεται για την ταχύτητα, τη μαχητικότητα και το πάθος του. Διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2024 στη Ρεμς, ωστόσο ο προπονητής της δεν τον υπολογίζει, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στη λήξασα σεζόν δεν πήρε και πολλά λεπτά συμμετοχής. Αγωνίστηκε σε μόλις 15 παιχνίδια με χρόνο συμμετοχής 491 λεπτά και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Παιανίας, αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα των πρασίνων καθώς σε αρκετά νεαρή ηλικία και σε επίπεδο ακαδημιών έφυγε από το «τριφύλλι» για να αγωνιστεί στις ακαδημίες της Γιουβέντους.

Ακολούθησε η Σασουόλο και η Λουγκάνο στην Ελβετία και εν συνεχεία η Λιγκ 1 όπου έπαιξε με τη φανέλα της Νις για μια σεζόν. Από τη Γαλλία μετακόμισε στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα και συγκεκριμένα στη Στουντγκάρδη που παρέμεινε για δύο σεζόν.

Επιστροφή στη Λιγκ 1, αυτή τη φορά για τη φανέλα της Ρεμς στην οποία έπαιξε αρκετά τον πρώτο χρόνο, εν συνεχεία τον δεύτερο χρόνο δόθηκε δανεικός στη Φένλο όπου έπαιξε μαζί με τον αδερφό του Χρήστο πριν επιστρέψει και πάλι στη Ρεμς για τη σεζόν 2021-22.

Γενικώς, ξεκίνησε ως πολύ μεγάλο ταλέντο την καριέρα του, ωστόσο βαδίζοντας στο 26ο έτος της ηλικίας του, δεν είχε την προσδοκώμενη ανέλιξη. Προφανώς, δεν το έφαγαν τα χρόνια. Πιστεύει στις δυνατότητές του και πρωτίστως, παρουσιάζεται πανέτοιμος για μία νέα αρχή.

Δεν είναι τυχαίος παίκτης. Σύμφωνα με προ λίγων μηνών έρευνα της φημισμένης γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe» είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους στη Ρεμς. Για την ακρίβεια μόλις δύο διατηρούσαν μεγαλύτερο συμβόλαιο. Οι Γιουνίς Αλμπεχαμίντ και Βαλόν Μπερίσα βρίσκονταν στην κορυφή παίρνοντας μηνιαίως 80.000 ευρώ. Ακριβώς από κάτω είναι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός. Εκείνος και οι Τόμας Φοκέτ, Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς κάθε μήνα βάζουν στην τράπεζα ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ