aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στο τέλος απονεμήθηκε δικαιοσύνη

ΑΠΟΕΛ: Στο τέλος απονεμήθηκε δικαιοσύνη

Ο χρόνος περνούσε κι οι 3.002 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ άρχισαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της νέας απώλειας βαθμών, αυτή τη φορά στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Στο παρά πέντε (85’), ο Μούσα ΑλΤάαμαρι που μπήκε στο ματς ως αλλαγή, επιχείρησε τη σέντρα και ο Μεντόγεβιτς στην προσπάθειά του να αποκρούσει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το αυτογκόλ του 29χρονου Σέρβου λύτρωσε τους γηπεδούχους, αλλά έδειξε το σκληρό πρόσωπο του αθλήματος στους φιλοξενούμενους. Στη συνολική εικόνα της αναμέτρησης, στο τέλος απονεμήθηκε δικαιοσύνη, αφού η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκειά της. Ανάμεσα στις (πολλές) χαμένες  ευκαιρίες τους ήταν και η εκτέλεση πέναλτι του Μπεν Σαχάρ (73’) που απόκρουσε ο Βοζίνια.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός έκανε όσες αλλαγές μπορούσε για να αφυπνίσει τους παίκτες του (έξι σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα!) στην επανάληψη, έριξε στη μάχη κάποιους που οι προπονήσεις τους ήταν μετρημένες στα δάκτυλα και στο τέλος πήρε το τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήταν κυρίαρχος, αλλά του έλειπε η ουσία και πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ορεξάτοι, το σχήμα του Ουζουνίδη με τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Ανουάρ, Ντε Βινσέντι και Ζαχίντ (χωρίς καθαρόαιμο κόφτη) δούλεψε και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις και ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στις πλείστες περιπτώσεις, όμως, το μυαλό δεν ήταν καθαρό και δεν ήρθε το ζητούμενο.

Ο Ντε Βινσέντι (12’) έχασε το κοντρόλ και το τετ α τετ, ο Μπεν Σαχάρ (13’), έκανε ωραία ντρίμπλα στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, οι Ντε Βινσέντι (20’) και Εντογκαλά (33’), ήταν άστοχοι ενώ το σουτ του Γουίλερ (45’) στην κλειστή γωνιά απόκρουσε ο Βοζίνια.

Στην επανάληψη πιέστηκαν από την επικίνδυνη ΑΕΛ οι γαλαζοκίτρινοι, αλλά όταν ο ΑΠΟΕΛ ισοζύγισε προειδοποίησε με σουτ του Ζαχίντ (60’) στο δοκάρι, ο Βοζίνια απόκρουσε σουτ του Αλ Τάαμαρι (65’), ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ δεν νικήθηκε ούτε από τα έντεκα βήματα με την εκτέλεση του Μπεν Σαχάρ. Η μοναδική φορά που είδε την μπάλα στο πλεκτό του ήταν στην… στραβοκλοτσιά του Μεντόγεβιτς που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ