aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στο «παζάρι» με ταβάνι στα συμβόλαια

ΑΠΟΕΛ: Στο «παζάρι» με ταβάνι στα συμβόλαια

Η επόμενη μέρα της χειρότερης σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ βρίσκει τους γαλαζοκίτρινους στην ανάγκη γερού «ψαλιδίσματος» στον προϋπολογισμό της ομάδας. Οι συνέπειες της τραγικής πορείας είναι αλυσιδωτές τόσο και αναπόφευκτα το οικονομικό σκέλος επηρεάζει το αγωνιστικό. Το σκηνικό στην ομάδα της Λευκωσίας είναι θολό από την στιγμή που στο βάθος υπάρχει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία της εταιρείας.

Ανεξαρτήτως των διοικητικών εξελίξεων που αναμένονται τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου ο Σάββας Πουρσαϊτίδης γνωρίζει το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί. Στο τραπέζι είναι και η μελέτη βιωσιμότητας που κατέθεσε ο Γιάννης Δημητρίου, σύμφωνα με την οποία τα έξοδα της ομάδας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα ετήσια έσοδά της.

Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, το μπάτζετ θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα μεγαλύτερο από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει (επί της παρούσης) ασφαλής πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό. Από τη στιγμή που ο προϋπολογισμός θα μειωθεί, εννοείται πως δεν θα ξοδευθούν τα λεφτά των προηγούμενων ετών. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα δοθεί συμβόλαιο που θα ξεπερνά τα 200.000 ευρώ. Επομένως, θα χρειαστεί να γίνουν προσεγμένες επιλογές με παίκτες φθηνούς για τα δεδομένα των προηγούμενων ετών, αλλά την ίδια ώρα ικανούς να επαναφέρουν τον ΑΠΟΕΛ στον δρόμο των επιτυχιών.

Η τεχνική ηγεσία των γαλαζοκιτρίνων κοιτάζει και μάλιστα έντονα την κυπριακή αγορά. Οι Δημήτρης Θεοδώρου και Μάριος Ηλία είναι στη μετεγγραφική λίστα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, ενώ αξιλογούνται και ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες κυπριακές ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ