aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στο ΓΣΠ που τον «πληγώνει»

ΑΠΟΕΛ: Στο ΓΣΠ που τον «πληγώνει»

Ο ΑΠΟΕΛ έχει άλλο έναν «τελικό» μπροστά του. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στο κομβικό ντέρμπι για τον τίτλο (με 2-3), έχει το κρίσιμο ματς με την Ανόρθωση στη μάχη για την προνομιούχα –λόγω Τσάμπιονς Λιγκ– δεύτερη θέση. Παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και θα αποτελέσει την τελευταία παράσταση του στο ΓΣΠ για το εν εξελίξει πρωτάθλημα. Με την ελπίδα από πλευράς γαλαζοκιτρίνων ότι τούτη τη φορά θα το αξιοποιήσουν στο έπακρο. Διότι είναι αλήθεια πως στην τρέχουσα σεζόν «πέταξαν» πολλούς βαθμούς στο γήπεδο της Λευκωσίας. Για την ακρίβεια, έχασαν 20 πόντους δίνοντας 17 ματς και εξασφαλίζοντας τους 31 από τους 51 διαθέσιμους.

Ιδιαίτερα κόντρα στις ομάδες της πρώτης εξάδας, δυσκολεύεται πολύ ο ΑΠΟΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εννιά εντός έδρας ματς απέναντι στις άλλες πέντε του α’ γκρουπ πήρε μόνο δύο νίκες με την ψυχή στο στόμα, απέναντι σε ΑΕΚ (1-0) και Πάφος FC (2-1). Από εκεί και πέρα, έφερε έξι ισοπαλίες με Απόλλων (1-1, 0-0), Άρη (1-1, 1-1), Πάφος FC (1-1) και ΑΕΚ (1-1), ενώ γνώρισε τη μοναδική ήττα του από την προσεχή αντίπαλό του, Ανόρθωση (0-2).

Τούτη τη φορά λοιπόν, ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του θα προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στους φίλους τους. «Κι αν μας αντέξει στο σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα», λέει ένα παλιό τραγούδι. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να κάνουν ευτυχισμένο τον κόσμο τους, έστω και την υστάτη για να εισπράξουν το χειροκρότημα ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ