aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στο ακουστικό για Κάρολ Μετς

ΑΠΟΕΛ: Στο ακουστικό για Κάρολ Μετς

Ανοικτή γραμμή με τον Κάρολ Μετς, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία τόσο με τον ποδοσφαιριστή όσο και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά του έως τον Ιούνιο του 2022, διατηρεί η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Ο 28χρονος υψηλόσωμος Εσθονός στόπερ (1.91 μ.), για τον οποίο κάναμε αναφορά στην προχθεσινή μας έκδοση, κρίθηκε πως πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή, αποτελώντας την πρώτη προσθήκη του ΑΠΟΕΛ για τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Δεν θα χρειαστεί να αδειάσει θέση στο ρόστερ, αφού θα πάρει τη θέση του άτυχου Ραφαέλ Σάντος.

Ο αριστεροπόδαρος Μετς αναδείχθηκε μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος νεολαίας της Εσθονίας. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ρεζέρβες των Τούλεβικ και Γουόριορ. Τον Νοέμβριο του 2010 συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ομάδα της Φλόρα για προπονητική προετοιμασία και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του την 1η Μαρτίου 2011 στο εναρκτήριο παιχνίδι της συγκεκριμένης σεζόν (Σούπερ Καπ). Σύντομα καθιερώθηκε ως η πρώτη επιλογή σέντερ μπακ της Φλόρα, δίπλα στον Καρλ Παλάτου, ανέβασε τις μετοχές του και στις 5 Δεκεμβρίου 2014 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη νορβηγική Βίκινγκ. Για πρώτη φορά, δηλαδή, βγήκε εκτός της πατρίδας του για να παίξει ποδόσφαιρο, αρχίζοντας αυτομάτως να ανεβάζει το κασέ του. Στις 31 Ιουλίου 2017 πήγε Μπρέντα έχοντας ως ετήσιες απολαβές 100.000 ευρώ και στις 14 Μαρτίου 2019, όταν υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την πρωταθλήτρια Σουηδίας ΑΙΚ, λάμβανε 300.000 ευρώ. Πριν μετακομίσει το περασμένο καλοκαίρι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, τον Οκτώβριο του 2020, δεν αρνήθηκε τη δελεαστική πρόταση από την Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας, σύλλογο που έπαιξε για μία σεζόν.

Το κοντέρ του Μετς «γράφει» 426 συμμετοχές στις ομάδες που αγωνίσθηκε, στέλνοντας την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 22 φορές. Είναι διεθνής σε όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας του, μετρώντας 88 αγώνες. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 είχε αγωνισθεί και στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Εθνική μας ομάδα Κύπρου, ισάριθμες φορές στο αρχικό σχήμα. Το πρώτο ματς στη Λευκωσία έληξε 0-0 και το δεύτερο βρήκε την Εσθονία νικήτρια με 1-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ