aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στην Κύπρο το «θηρίο», το γκολ του Νούχιου που τον έκανε… Μέσι

ΑΠΟΕΛ: Στην Κύπρο το «θηρίο», το γκολ του Νούχιου που τον έκανε… Μέσι

Κλείνει και η τελευταία (;) εκκρεμότητα στον μετεγγραφικό σχεδιασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Άντχε Νούχιου που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 97 εκατοστά ήρθε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα συν ένα χρόνια με τους γαλαζοκίτρινους.

Από το καλοκαίρι του 2013 ο 31χρονος Κοσοβάρος επιθετικός, έβγαζε το… ψωμί του στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα Σέφιλντ Γουένσντεϊ (Τσάμπιονσιπ), αποτελώντας για 7 συναπτές σεζόν τον βασικό σέντερ-φορ. Το κοντέρ του «γράφει» 283 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 27 ασίστ  και 50 τέρματα.

Με βάση την ακτινογραφία, δεν πρόκειται για γρήγορο επιθετικό, διαθέτοντας ένα διαφορετικό αγωνιστικό «πακέτο» σε σχέση με τον Μπεν Σαχάρ. Είναι παίκτης που κινείται στην περιοχή, μαχητικός, ξέρει το πώς πρέπει να δράσει ενώ με το γερό εκτόπισμά του γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός (και) στο ψηλό παιχνίδι.

Πάντως, το κορυφαίο γκολ της καριέρας του το πέτυχε με κίνηση που θύμισε Λιονέλ Μέσι. Τον Μάρτη του 2018 στη νίκη της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 3-1 επί της Πρέστον ο θηριώδης φορ που εντάσσεται στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είχε πετύχει ένα εξαιρετικό τέρμα που άφησε άφωνους τους συμπαίκτες του και τον κόσμο στις εξέδρες. Ο αγώνας ήταν στο 90+2 η Σέφιλντ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και κέρδισε κόρνερ. Με εντολή του προπονητή το κόρνερ εκτελέστηκε με κοντινή πάσα στον Νούχιου, ο οποίος λόγω όγκου έχει τη δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα και να ροκανίσει τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης: «Bild»: «Όχι στο €1.000.000 για Βασιλειάδη και δίχτυα σε Νικόλα Ιωάννου»

Ο Κοσοβάρος αντί να «παίξει» με το χρονόμετρο έκανε μία… σόλο ενέργεια και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Το twitter και το Facebook πήραν «φωτιά» και οι οπαδοί της Σέφιλντ που λατρεύουν τον Νούχιου στα πειράγματά τους σημείωναν ότι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν αν στο γήπεδο ήταν ο Νούχιου ή ο Μέσι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ