aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στην εξίσωση και η Μακάμπι, «μεγαθήρια» στον γ’ προκριματικό

ΑΠΟΕΛ: Στην εξίσωση και η Μακάμπι, «μεγαθήρια» στον γ’ προκριματικό

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία φέρνει στο γκρουπ των αδυνάτων για τον β΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία με 16.000 βαθμούς είναι στη θεωρία (μάλλον και στην πράξη) ως η πιο ισχυρή ομάδα από τις 10 πιθανές αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι υπόλοιπες εννέα είναι οι Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ντάντολκ (Ιρλανδία) , Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), Σκέντιγια (Σκόπια), TNS (Ουαλία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) με την υποσημείωση ότι αρχίζουν από τον α’ προκριματικό γύρο και πρέπει να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά.

Διαβάστε επίσης: Η «πολιορκία» σε Αρτυματά και τα… θέλω του ΑΠΟΕΛ

Σε αντίθεση με τις εννέα αυτές ομάδες η Μακάμπι αρχίζει από τον β΄ προκριματικό γύρο ως αδύνατή. Ο ΑΠΟΕΛ θα μάθει τον αντίπαλο του στις 18 Ιουνίου, όταν θα γίνει η κλήρωση των πρώτων δύο προκριματικών γύρων του Τσάμπιονς Λιγκ. Επομένως, ο πρωταθλητής Κύπρου θα γνωρίζει είτε το ζευγάρι (του α’ προκριματικού γύρου) από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του, είτε θα του πέσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, σενάριο που σαφώς απεύχονται στον «Αρχάγγελο».

Όσον αφορά τους υποψήφιους αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ στον γ’ προκριματικό γύρο, εφόσον φυσικά οι γαλαζοκίτρινοι περάσουν σε αυτή την φάση, τα δεδομένα δυσκολεύουν έτσι κι αλλιώς, καθώς θα μπει στην κλήρωση ως αδύνατος εκτός κι αν προκύψουν αποκλεισμοί «βόμβες» στην προηγούμενη φάση. Με τα υφιστάμενα δεδομένα οι έξι πιθανοί αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ είναι ο Άγιαξ, η Σέλτικ, η Κοπεγχάγη, η Ντιναμο Ζάγκρεμπ, η Μπάτε Μπορίσοφ και η Αστάνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ