aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στην επίθεση είναι η θέα

ΑΠΟΕΛ: Στην επίθεση είναι η θέα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Την τελευταία διετία ο ΑΠΟΕΛ είχε θέματα στην επίθεση, παρά την κατά καιρούς παρουσία αξιόλογων επιθετικών. Φέτος έγινε προσπάθεια να λυθεί μια και καλή το θέμα (ή το πρόβλημα αν προτιμάτε), με τους γαλαζοκίτρινους να διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους πολλά και ποιοτικά επιθετικά ατού.  Το ότι ο Τραμετσάνι, ποδοσφαιρικά,  συμπεριφέρεται ως γνήσιος Ιταλός (εν αρχή ην η άμυνα) είναι ηλίου φαεινότερο, αυτό δε σημαίνει όμως ότι αδιαφορεί ή λειτουργεί σε βάρος της επίθεσης.

Μια ματιά στο ρόστερ των πρωταθλητών αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος την υπεράριθμη παρουσία επιθετικών ή επιθετικογενων ποδοσφαιριστών, κάτι που κατά καιρούς επιφέρει δριμεία κριτική κατά του Ιταλού κόουτς ως προς τις επιλογές του. Μέχρι τώρα, στα φιλικά και στον πρώτο επίσημο αγώνα η επίθεση έδειξε «μπουκωμένη» και «σφιγμένη», με αποτέλεσμα να απουσιάσουν οι φάσεις και τα γκολ από τους επιθετικούς. Ίσως αυτό να πρόκειται για ένα βιαστικό συμπέρασμα, ίσως όμως και όχι. Ο ΑΠΟΕΛ, στους αμέσως επόμενους αγώνες καλείται να αποδείξει αυτό που είναι στη φύση του, η επιθετικότητα και το σκοράρισμα και ο Τραμετσάνι να παρουσιάσει –όσο γίνεται πιο γρήγορα- κονσέρτο για πολυβόλα. Αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με την Σουτιέσκα.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Θα δεχόμουν μία προσφορά 0-0» (vid)

Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να δείξουν, πέρα από επιθετική βελτίωση και συμπεριφορά, βελτίωση και σε άλλους τομείς, κάτι άλλωστε που αναγνώρισε και ο τεχνικός της ομάδας. Αφενός γιατί η ομάδα από το Μαυροβούνιο, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας, αλλά και όπως είναι αναμενόμενο, έρχονται για να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Αφετέρου δε, γιατί ο βαθμός δυσκολίας –εφόσον έρθει η πρόκριση- όσο προχωρά στη διοργάνωση θα ανεβαίνει. Από τη στιγμή, βέβαια, που ζητούμενο είναι η πρόκριση μπορεί να πει κάποιος πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει πως ο ΑΠΟΕΛ θα αδιαφορήσει για το γκολ, ποδόσφαιρο κατοχής και υπεροχής. Γιατί αν καταφύγει σε τακτική σκοπιμότητας και επαναπαυθεί στη νίκη που πέτυχε στο «Γκράτσκι» θα κινδυνέψει σοβαρά και θα βάλει την πρόκριση στη «ζυγαριά».

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Μπόζοβιτς: «Παίζει “βρώμικα” ο ΑΠΟΕΛ. Πιο αιχμηροί στη Λευκωσία»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ