aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Στην «Αρένα» για τον βατήρα εκτόξευσης

AΠΟΕΛ: Στην «Αρένα» για τον βατήρα εκτόξευσης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει για αστραφτερή επιτυχία που θα σκορπήσει τον ενθουσιασμό και θα αλλάξει για τα καλά την ψυχολογία. Και το σημερινό ντέρμπι στην Αρένα απέναντι στην ΑΕΚ αποτελεί ευκαιρία, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πρόκειται για ένα 90λεπτο, με τη νίκη να μοιάζει ικανή για να δώσει ισχυρή ώθηση ενόψει συνέχειας. Μπορεί να αποτελέσει εν τέλει βατήρα εκτόξευσης (εάν αξιοποιηθεί σωστά), αλλάζοντας πολλά πράγματα.

Για να υλοποιήσουν τον στόχο τους οι γαλαζοκίτρινοι μέσα σε μια «αφιλόξενη» έδρα, οφείλουν πάνω απ’ όλα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο καθένας από το πόστο του. Εάν έχουν την απόδοση που μπορούν και πρέπει να έχουν για ένα ματς που πιθανόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς κατά την τρέχουσα σεζόν, τότε θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες για να φύγουν νικητές. Αρκεί να μην «πετάξουν» πάλι ένα ημίχρονο και να ακολουθήσουν το πλάνο που ετοίμασε ο Πάολο Τραμετσάνι ώστε να βρουν το μονοπάτι που βγάζει στους τρεις βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Aπάντηση του ΑΠΟΕΛ σε Φανούριο με μπηχτή για αλλαγή πολιτικής

Απέναντι σε σύνολο καλοδουλεμένο, εννοείται πως πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά κι οι τρεις γραμμές. Στην άμυνα να κλείσουν οι διάδρομοι που οδηγούν προς την εστία του Ραφαέλ Ρόμο, οι μέσοι να τρέξουν πάρα πολύ, να συμβάλουν ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά.  Και επιθετικά, με ηρεμία και έξυπνες κινήσεις να δημιουργηθούν τα ρήγματα, βγαίνοντας παραλλήλως στον «αφρό» το ταλέντο παικτών που χαρακτηρίζονται «κλειδιά». Κόντρα στην ΑΕΚ δεν… συγχωρείται να σπαταλήσει ευκαιρίες η ομάδα του Τραμετσάνι.

Ο Ιταλός προπονητής, πάντως, γνωρίζει πως όσα και να είπε στους παίκτες, όσο «διάβασμα» και να έριξε κατά τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει το αγωνιστικό προφίλ των περσινών κυπελλούχων, εάν δεν υπάρχει συγκέντρωση, ηρεμία και πρωτίστως αποφασιστικότητα, ειδικά στη διεκδίκηση της μπάλας, πολλά από το πλάνο του θα ανατραπούν. Είναι γι’ αυτό που έχει στο μυαλό του και δεύτερο σχέδιο, το οποίο προφανώς δεν αφορά μονάχα εσωτερικές αλλαγές. Βασίζεται κυρίως στους παίκτες που θα κάθονται στον πάγκο, οι οποίοι οφείλουν να είναι πανέτοιμοι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι εντολές και τα «ξόβεργα»

Εν κατακλείδι, μια νίκη για τον ΑΠΟΕΛ θα έχει πολλαπλά οφέλη. Αγωνιστικά, βαθμολογικά και πάει λέγοντας. Να μην ξεχνάμε πως την επόμενη αγωνιστική (03/12, Δευτέρα) θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα και εννοείται ότι οι πρωταθλητές θέλουν να τεθούν στην αφετηρία της προετοιμασίας υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Εξάλλου, κλείνοντας ιδανικά τις υποχρεώσεις κατά το τρέχον έτος, με περισσότερη ηρεμία και διορθωτικές κινήσεις, η σεζόν, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί όπως έχουν σχεδιάσει και ονειρευτεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ