aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στη Σόφια έχασε δύο φορές τον δρόμο, στην τρίτη «καίγεται»

ΑΠΟΕΛ: Στη Σόφια έχασε δύο φορές τον δρόμο, στην τρίτη «καίγεται»

Τη διαδρομή Λάρνακα – Σόφια και τούμπαλιν θα κάνει φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Εθνικό Προπονητικό κέντρο της Σόφιας, από τις 28 Ιουνίου ώς τις 9 Ιουλίου.

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ το μεσημέρι της Τετάρτης (15/6) στη Νιόν της Ελβετίας έφερε στον δρόμο της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή την Μπότεφ Πλόβντιφ, την παλαιότερη βουλγαρική ποδοσφαιρική ομάδα. Ο αγώνας στη Βουλγαρία δεν θα γίνει στη Φιλιππούπολη, όπου εδρεύει η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, αλλά 133 χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα  στη Σόφια.

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε άλλες δύο φορές στο παρελθόν ομάδες από τη Βουλγαρία και αποκλείστηκε ισάριθμες φορές. Τη σεζόν 1985-86 από την Λοκομοτίβ Μόσχας, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και τη σεζόν 1999-2000, για τον προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Στόχος είναι να μην τριτώσει το κακό και οι γαλαζοκίτρινοι να καταφέρουν αυτή τη φορά να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο της νεοσύστατης διοργάνωσης. Διαφορετικά θα… καούν, αφού στο ενδεχόμενο εκτροχιασμού από το πρώτο εμπόδιο, θα πρόκειται για αγωνιστικό και οικονομικό πατατράκ.

Ισοπαλία στο Μακάρειο, τεσσάρα στη Σόφια

Μπροστά σε 15.000 θεατές στο Μακάρειο Στάδιο ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Λοκομοτίβ Μόσχας, για τον 1ο αγώνα του πρώτου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Προκόπη (18’) και Μακντέρμοντ (πέναλτι στο 49’), αλλά οι Βούλγαροι είχαν απάντηση και στις δύο φορές. Αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Βελίτσκοφ (30’) και Βασίλεφ (54’).

Η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ: Πετρίδης, Ιωαννίδης, Κ. Παντζιαράς, Μισός, Ν. Παντζιαράς, Μακντέρμοντ, Τάκης Αντωνίου, Μαραγκός, Μουρς, Γ. Ιωάννου, Προκόπη.

Στον επαναληπτικό της Σόφιας, ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε την πρόκριση όταν στο ημίχρονο προηγήθηκε με 2-1 (Μουρς 16’, Ιωάννου 22’), όμως η Λοκομοτίβ στο 79’ ισοφάρισε 2-2 με τον Βελίτσκοφ και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Η κούραση και η απογοήτευση επηρέασαν τον ΑΠΟΕΛ που ηττήθηκε εν τέλει με 4-2 (Πετκόφ 99’, Μέτκοφ 108’) και αποκλείστηκε.

Η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ: Πετρίδης, Ιωαννίδης, Μιαμηλιώτης, Μισός, Ν. Παντζιαράς, Κ. Παντζιαράς, Α. Στυλιανού, Τάκης Αντωνίου, Ίαν Μουρς, Γιάννος Ιωάννου, Προδρόμου.

«Κουλούρια» στο Μακάρειο, ήττα στη Σόφια

Αποκλεισμό χωρίς μάλιστα να σκοράρει στα δύο ματς με τη Λέφσκι Σόφιας γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ το Καλοκαίρι του 1999, για τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στις 12 Αυγούστου οι γαλαζοκίτρινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Μακάρειο. Στον επαναληπτικό στη Σόφια, η Λέφσκι πήρε δίκαια το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού ήταν ανώτερη του ΑΠΟΕΛ και κέρδισε με τέρματα των Σιράκοφ (65’) και Παζίν (75’).

*Με πληροφορίες από το βιβλίο «40 χρόνια κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ