aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στη μέση και το ρεκόρ που απειλείται

ΑΠΟΕΛ: Στη μέση και το ρεκόρ που απειλείται

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αντίστροφα μετρούν στον ΑΠΟΕΛ για το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν (μέχρι το επόμενο, εάν υπάρξει). Η μπάλα στήνεται στη σέντρα του ΓΣΠ, με την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη να κυνηγά στον αυριανό επαναληπτικό (1-1) ένα και μόνο αποτέλεσμα: Αυτό που θα εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Οτιδήποτε άλλο θα ισοδυναμεί με τεράστιο πισωγύρισμα.

Αυτοί που βρίσκονται κοντά στην ομάδα προσπαθούν καθημερινώς να μεταδώσουν όσο γίνεται περισσότερη θετική ενέργεια στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος και η σεζόν να μην τελειώσει ουσιαστικά από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα του Μάρτη. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση ώστε να μη βρεθούν εκτός «νυμφώνος» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2001-02. Εν ολίγοις, μετρούν 19 διαδοχικά χρόνια σερί παρουσίας στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ Κύπρου.

Διακυβεύονται πολλά, πάρα πολλά, στο αυριανό παιχνίδι. Ξέχωρα από το οικονομικό και το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό την επομένη, τεράστια σημασία έχει το γόητρο και το πρεστίζ. Αναφερόμαστε σε ομάδα που τα τελευταία 7 χρόνια έπαιξε 6 φορές σε φάση ομίλων μίας εκ των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Για ομάδα που δεν έπεσε ποτέ κάτω από την 3η θέση τα τελευταία 20 χρόνια! Για να ακριβολογούμε, μονάχα το 2003 και το 2006 τερμάτισε 3η. Για ομάδα που μέτρησε 7 σερί τίτλους πρωταθλήματος και πέρσι, όταν διακόπηκε ο μαραθώνιος, βρισκόταν στο 3ο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Για ομάδα που μετά το 1970 έπεσε μόνο μία φορά στην 7η θέση και τις υπόλοιπες βρισκόταν πάντοτε μέσα στην πρώτη 5άδα.

Στη σημερινή τελευταία προπόνηση, θα ξεκαθαρίσει η ετοιμότητα των Πάουλο Βινίσιους και Μάριους Λουντεμό. Πολύ καλύτερα αισθάνεται ο Βίκτωρ Κλωναρίδης και διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα. Την ίδια ώρα επιστρέφουν και παίρνουν φανέλα βασικού οι Εμίλιο Ενσούε, Φακούντο Σαβάλα, Γκάγιας Ζαχίντ και Τζο Γκάρνερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ