aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στη… φωλιά των πρωταθλητών Λιθουανίας

ΑΠΟΕΛ: Στη… φωλιά των πρωταθλητών Λιθουανίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οσονούπω θα βρεθεί στην αφετηρία της νέας σεζόν. Η αποστολή του ΑΠΟΕΛ αναχωρεί στις 14:00 με προορισμό τη Λιθουανία, εκεί όπου την Τετάρτη (19:00) δίνει τον πρώτο αγώνα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο στάδιο ARVI Football Arena, χωρητικότητας 6.500 θεατών, αντιμετωπίζει τη Σούντουβα, μια ομάδα που όπως λένε στη χώρα αποτελεί ελπίδα για κάτι καλό στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Νίκη με μηδέν παθητικό ώστε να τεθούν στέρεες βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι ποδοσφαιριστές πήραν μια καλή «γεύση» από τι εστί Σούντουβα από τα μαθήματα που έγιναν, έχουν επίγνωση τι θα συναντήσουν στη… φωλιά των πρωταθλητών Λιθουανίας, αλλά ξέρουν και το μονοπάτι που αν βαδίσουν πιστά σε αυτό θα ενισχύσουν τις πιθανότητες για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις επιλογές για το «10» μετά τον αποκλεισμό Ζαχίντ

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ πήρε τα μέτρα του, επιφορτίζοντας στους βοηθούς του το κατασκοπευτικό έργο και έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα του Βλάντιμιρ Τσεμπούριν. Η αντίπαλος στηρίζεται πολύ στη δύναμη, με τις μακρινές μπαλιές να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της και επενδύει στο γκολ, βασιζόμενη κυρίως στις στατικές φάσεις. Αν και δεν αποτελεί μεγάλο φόβητρο για τον ΑΠΟΕΛ, απαιτεί σοβαρότητα, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός για την εποχή, κάτι που δίνει ένα αβαντάζ στη Σούντουβα καθώς το πρωτάθλημα της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: «Κόπηκε» ο Αλεξάνδρου, μέσα ο Νατέλ με το… βλέμμα δεξιά

«Καμία υποτίμηση», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πορτογάλος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αισιοδοξεί σε αποτύπωση των εντολών εντός αγωνιστικού χώρου από τους παίκτες που θα κληθούν να αγωνισθούν. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο από την αντίπαλο και η λογική λέει πως δεν θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα εάν αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ