aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στεάουα του εκκεντρικού Μπεκάλι ή Σλόβαν Λίμπερετς τελευταίος σταθμός

ΑΠΟΕΛ: Στεάουα του εκκεντρικού Μπεκάλι ή Σλόβαν Λίμπερετς τελευταίος σταθμός

Έμαθε τον επόμενο του ο ΑΠΟΕΛ, αν φυσικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζρίνσκι Βοσνίας. Η ομάδα της Λευκωσίας θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με την νικήτρια του ζευγαριού Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) – Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία), την 1η Οκτωβρίου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ σε μονό παιχνίδι.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν πρέπει να έχουν παράπονο από την κληρωτίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έργο τους θα είναι εύκολο είτε κληθούν να παίξουν με τους Ρουμάνους είτε με τους Τσέχους. Αρνητικό το γεγονός ότι θα αναγκαστούν να παίξουν και πάλι εκτός έδρας για τρίτη φορά στη φάση των προκριματικών.

Προφίλ Στεάουα Βουκουρεστίου

Η πιο ιστορική ομάδα της Ρουμανίας. Κατέκτησε 26 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή με τελευταία το 2015, ενώ στην τροπαιοθήκη της έχει 22 κύπελλα. Κορυφαία στιγμή στην ιστορία της φυσικά είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (μετέπειτα Τσάμπιονς Λιγκ) το 1986 όταν κέρδισε τα πέναλτι την Μπαρσελόνα με 2-0. Υπήρξε η πρώτη ομάδα της ανατολικής Ευρώπης που κατέκτησε αυτό το τρόπαιο.

Ιδρύθηκε το 1947 ως ομάδα του στρατού γι’ αυτό ένα από τα ψευδώνυμά της είναι Militarii. Η ομάδα αποκαλείται επίσης: Roş-Albaştrii, δηλαδή «κυανέρυθροι» από τα χρώματα της φανέλας, Viteziştii (γρήγορα αστέρια) και Magica Steaua (μαγικό άστρο). Ως έμβλημα έχει το αστέρι και γήπεδό της είναι το Stadionul Ghencea που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Βουκουρέστι, χωρητικότητας 28.139 θεατών.

Έως το 1998, η ομάδα ανήκε στην αθλητική κοινωνία του στρατού την ΚΣΑ Στεάουα Βουκουρεστίου (CSA Steaua București). Από τότε έχει διαχωριστεί από την αθλητική κοινωνία, παίρνοντας την ονομασία «ΦΚ Στεάουα Βουκουρεστίου».

Όλη τη δεκαετία του ’80 η Στεάουα παρέμεινε στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φτάνοντας στον ημιτελικό (1988) και ξανά στον τελικό (1989) του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τον οποίο έχασε από τη ΑΚ Μίλαν με 4-0. Παράλληλα, κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα (1986 ως 1989) και τέσσερα κύπελλα (1985, 1987, 1988, 1989). Επιπλέον, έμεινε αήττητη σε 104 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος από τον Ιούνιο του 1986 ως το Σεπτέμβριο του 1989, που αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ και είναι μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ιδιοκτήτης της είναι ο εκκεντρικός εκκεντρικός Τζίτζι Μπεκάλι, ο οποίος στην αρχή της περσινή σεζόν έδιωξε το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Αρτούρ Ζορζ καθώς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ρουμάνων πέτυχε αυτογκόλ.

Στο πρωτάθλημα Ρουμανίας της σεζόν 2020-21 με το πέρας τριών αγωνιστικών είναι στην 5η θέση με έξι βαθμούς, δύο νίκες και μία ήττα.

Το προφίλ της Σλόβαν Λίμπερετς

Η Σλόβαν Λίμπερετς (τσεχικά: Slovan Liberec, προφέρεται: [ˈslovan ˈlɪbɛrɛt͡s]) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1958. Έδρα της είναι το Στάδιο Γιου Νίσι, που βρίσκεται στην πόλη Λίμπερετς. Η Σλόβαν αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ είναι η τρίτη ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα τρόπαια, και βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες ομάδες της Σπάρτα Πράγας και της Σλάβια Πράγας.

Κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα και δύο το κύπελλο. Τη σεζόν 2016-17 η Σλόβαν απέκλεισε με δύο νίκες την ΑΕΚ Λάρνακας, 1-0 στην Κύπρο και 3-0 στην Τσεχία για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα Τσεχίας μετά από τρεις αγωνιστικές είναι στην 5η θέση με έξι βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ