aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στάθης Αλωνεύτης, 674 μέρες μετά!

ΑΠΟΕΛ: Στάθης Αλωνεύτης, 674 μέρες μετά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ερώτηση: Πότε ήταν το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κατά το οποίο ο Στάθης Αλωνεύτης είχε αγωνισθεί από πρώτο έως το τελευταίο λεπτό; Για να λύσετε τον γρίφο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να πάτε πίσω, αρκετά πίσω. Τόσο που ούτε και εμείς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, όταν αρχίσαμε να «σκαλίζουμε» αγωνιστική με αγωνιστική.

Βλέπετε, ο αεικίνητος εξτρέμ πέρασε πολλά. Και πού φρενάραμε; Στη σεζόν 2014-15. Προ διετίας, η πολύ καλή παρουσία του στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ερμή, δεν αρκούσε εκείνη τη φορά για να πάρει ο θρύλος έστω τον βαθμό της ισοπαλίας (1-2). Και πότε είχε διεξαχθεί το εν λόγω 90λεπτο; Στις 20 Δεκεμβρίου 2014 και εντασσόταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Μετά από 674 μέρες και 19 ματς πρωταθλήματος που έπαιξε στο εν λόγω διάστημα, λοιπόν, ο διεθνής παίκτης μέτρησε στην προχθεσινή αναμέτρηση ένα ολόκληρο 90λεπτο και μάλιστα, η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ αποτέλεσε τη βασική αιτία που ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Εθνικού.

«Χόρεψε» τους αντιπάλους. Τους κέρασε αβέρτα ντρίμπλες, μοίρασε ασίστ (δεύτερο γκολ), ακούγοντας το όνομά του να γίνεται σύνθημα των φίλων της ομάδας! Και όχι μόνο. Οι συμπαίκτες του, με πρώτο και καλύτερο τον Πιέρο Σωτηρίου, υποκλίθηκαν στον βραχύσωμο διεθνή παίκτη, ο οποίος ήταν στην κυριολεξία ασταμάτητος.

Εν ολίγοις, ο Στάθης πέρασε ένα πολύ σοβαρό τεστ παίρνοντας βαθμό άριστα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν τον έριξε για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα σεζόν στο αρχικό σχήμα και, ασφαλώς, ο βαθμός αντίδρασής του θα «φωτογράφιζε» πάρα πολλά ενόψει της συνέχειας. Στο 18ο επίσημο παιχνίδι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου «φώναξε» και μάλιστα με όλη τη δύναμη της ψυχής του πως «είμαι εδώ, ξανά στην πρώτη γραμμή του ΑΠΟΕΛ».

Έδειξε τεράστια δύναμη ψυχής και… μαγκιά γιατί δεν το έβαλε κάτω όταν οι δυσκολίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Είναι παράδειγμα μαχητή, ο οποίος μόνο εύκολα δεν τα παρατά. Γιατί εκεί που πήγαινε να κάνει τον… σταυρό του, έχοντας επιστρέψει από μακρά απουσία, έρχονταν τα πάνω-κάτω. Παρόλα αυτά, ο Στάθης δεν μάσησε.

Δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, είχε τρομερή διάθεση και είναι πανέτοιμος για νέες ποδοσφαιρικές περιπέτειες. Η θέληση και η επιθυμία να πετύχει κάτι, ξεπέρασε το οποιοδήποτε εμπόδιο. Σε τέτοιο σημείο που από παροπλισμένος στην εξέδρα σε πάρα πολλά παιχνίδια, έφτασε τη δεδομένη περίοδο να διεκδικεί και να παίρνει (όπως όλα δείχνουν) ένα νέο συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ