aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στα ψηλά είναι η θέα…

ΑΠΟΕΛ: Στα ψηλά είναι η θέα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σαφώς και ο ΑΠΟΕΛ είναι το μεγάλο φαβορί στον σημερινό αγώνα με την Αλκή. Σαφώς οι γαλαζοκίτρινοι, που βλέπουν τον κόσμο από ψηλά, θέλουν να διατηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το και να κολλήσει 8η σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Και μην ακούτε: Στα ψηλά είναι η θέα. Καλά και άγια, όλα τα πιο πάνω, μα δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω παρά προβλέψεις και προγνωστικά. Το αναπάντεχο (ειδικά στο ποδόσφαιρο) πάντα καιροφυλακτεί, χώρια πως η Αλκή δεν το ‘χει σε τίποτα να πυροδοτήσει το φυτίλι της έκπληξης και ο ΑΠΟΕΛ να το φυσά και να μην… σβήνει!

Διαβάστε επίσης: Οι σκέψεις, ο Ντε Βινσέντι και τα σημάδια του Τάαμαρι

«Έχουν γνώσιν οι φύλακες» λέει η λαϊκή μας ρήση κι αυτήν θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν οι πρωταθλητές προκειμένου ν’ αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Για να γίνει αυτό θα κληθούν να κρατήσουν σε ψηλό επίπεδο την απόδοσή τους και να βάλουν δύσκολα στον Πάρντο. Η συνταγή του Πάολο Τραμετσάνι είναι γνωστή και δεν αναμένεται ν’ αλλάξει ανεξαρτήτως των προσώπων που θα επιλεγούν. Άλλωστε ως επί το πλείστον η τακτική του 3-5-2 και η ανάπτυξη της ομάδας έχουν γίνει σήμα κατατεθέν των γαλαζοκίτρινων, με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις από αγώνα σε αγώνα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μετεγγραφή, Ρέζα κι άλλες αποχωρήσεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε, όλα τα παιχνίδια θα εξελίσσονται σε ντέρμπι, όπως έγινε σε πολλά αυτής της αγωνιστικής, τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί. Είναι σημαντικό για τους γηπεδούχους να μην αγχωθούν από την πίεση του χρόνου και από τα δύσκολα που θα προσπαθήσει να τους βάλει η αντίπαλός τους.

Όσο πιο γρήγορα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Αλκής και όσο πιο γρήγορα βάλει ασφαλιστική δικλείδα στην υπόθεση νίκη θα απολαύσει άλλη μια εβδομάδα μακριά από τους διώκτες του και την (όποια) ασφάλεια που του παρέχει το +4.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ