aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σπάει ρεκόρ θητείας ο Πετρίδης ή αρνητικό καριέρας ο Μακάρθι

ΑΠΟΕΛ: Σπάει ρεκόρ θητείας ο Πετρίδης ή αρνητικό καριέρας ο Μακάρθι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η εποχή Μικ Μακάρθι στον ΑΠΟΕΛ άρχισε και επίσημα τη Δευτέρα (2/11). Ο Ιρλανδός τεχνικός ανακοινώθηκε από τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων και αναλαμβάνει την ομάδα στη χειρότερη βαθμολογική θέση της τελευταίας εικοσαετίας. Ο 61χρονος έμπειρος τεχνικός καλείται να γυρίσει τον διακόπτη και διαπίστωσε από το πρώτο χέρι, παρακολουθώντας την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο στο ΓΣΠ τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Η συνεργασία του ΑΠΟΕΛ με τον τέως προπονητή της Εθνικής Ιρλανδίας έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. Για το κατά πόσο ο Μικ Μακάρθι θα εξαντλήσει το συμβόλαιο των 19 μηνών θα το δείξει ο χρόνος.

Κοιτάζοντας κανείς την προϋπηρεσία του Ιρλανδού στον πάγκο αγγλικών ομάδων και την Εθνική Ιρλανδίας οι 19 μήνες παρουσίας σε έναν πάγκο μοιάζουν με… βούτυρο στο ψωμί του. Με μία θητεία έξι χρόνων στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας του, δύο θητείες 5,5 χρόνων σε Γουλβς και Ίπσουιτς και μέσο όρο παρουσίας τα 4,5 χρόνια στην προπονητική του καριέρα θα ήταν αρνητική επίδοση καριέρας εάν δεν εξαντλούσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ. Τα δύο χρόνια παραμονής στη δεύτερη θητεία του στην Εθνική Ιρλανδίας είναι η πιο σύντομη θητεία του Μικ Μακάρθι σε πάγκο.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Στο κλειστό κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ με Γκούλιτ και Πολ Ινς ο Κόνορ

Στον αντίποδα, επί ημερών του Πρόδρομου Πετρίδη κανείς προπονητής δεν επιβίωσε πέραν των 17 μηνών στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το ρεκόρ κατέχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη θητεία του στον γαλαζοκίτρινο πάγκο. Ακολουθούν οι Ευγένιος Γκέραρντ (13 μήνες), Τόμας Κρίστιανσεν (12 μήνες) και Τιμούρ Κετσπάγια (10 μήνες), Πάολο Τραμετσάνι (10 μήνες). Ο προπονητής με τις λιγότερες μέρες παρουσίας στον «Αρχάγγελο» είναι ο Κόρε Ινγκεμπρίγκσεν, ο οποίος άντεξε μόλις 46 μέρες στο προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ