aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σωφρόνης ήταν και πάει, η επόμενη μέρα

ΑΠΟΕΛ: Σωφρόνης ήταν και πάει, η επόμενη μέρα

Η ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ (0-0), αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Αποδείχθηκε, εν τέλει, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Ο Κύπριος προπονητής αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία των γαλαζοκιτρίνων, πληρώνοντας τον αποκλεισμό στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και τη γενικότερα μέτρια εικόνα της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν. Οι αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις, η έλλειψη σταθερότητας και διάρκειας με αποτέλεσμα τους πολλούς χαμένους βαθμούς, έφεραν το διαζύγιο.

Ο Αυγουστή, ανέλαβε τα ηνία στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» στις 30 Αυγούστου του 2021, αποχωρώντας χωρίς να καταγράψει ουσιαστική διάκριση. Μπορεί να «κούρδισε» αγωνιστικά το σύνολο, αλλά εκεί που η μπάλα… έκαιγε, δεν ήλθαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αποκαρδιωτικό φινάλε στη λήξασα σεζόν και μη εκπλήρωση του φετινού ευρωπαϊκού στόχου, χωρίς νίκη και γκολ εκτός έδρας. Κοούτσαρε τους πρωτευουσιάνους σε 47 αγώνες, έχοντας απολογισμό 24 νίκες, 14 ισοπαλίες, 9 ήττες και συντελεστή τερμάτων 71-45.

«Μετά από συνάντηση του προέδρου και του προπονητή, έχει αποφασιστεί η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ως ΑΠΟΕΛ επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Αυγουστή για τη μεταξύ μας συνεργασία και για την προσφορά του στην ομάδα μας», σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Λεμεσιανού προπονητή. Ευχαρίστησε άπαντες για τη συνεργασία που είχαν, αφήνοντας για το τέλος τον κόσμο της ομάδας: «Τελευταίο και κυριότερο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για την πίστη και τη στήριξή του προς το πρόσωπό μου και κυρίως προς την ομάδα. Εύχομαι στον ΑΠΟΕΛ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της χρονιάς».

Ποια η επόμενη μέρα; Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη ενημέρωσε πως στις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής Μάκης Σεργίδης θα έχει καθήκοντα υπηρεσιακού. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κοουτσάρει τον ΑΠΟΕΛ στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Καρμιώτισσα, ο οποίος θα διεξαχθεί μεθαύριο στο ΓΣΠ. Παραλλήλως, η διοίκηση αξιολογεί λίστα προτεινόμενων υποψηφίων για τη θέση του προπονητή, ο οποίος θα είναι ξένος. Ο Νταμίρ Κάναντι, που εργάστηκε στο παρελθόν με επιτυχία στον Ατρόμητο, ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας, που ήταν προπονητής του Πιέρου Σωτηρίου στη Λουντογκόρετς και του Σέρβου Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι εξ αυτών που φιγουράρουν στη λίστα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ