aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Σλάβια: Ενδιαφέρουν και αυτά…

ΑΠΟΕΛ-Σλάβια: Ενδιαφέρουν και αυτά…

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ ετοίμασε αφιέρωμα για τις αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με τη Σλάβια, δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια. Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε άλλες δυο φορές σε προκριματικά με ομάδες από την Τσεχία (αποκλεισμός από Σπάρτα το 2004-05, πρόκριση επί Γιάπλοντες το 2010-11), ενώ η Σλάβια δεν έπαιξε με καμία κυπριακή ομάδα σε επίσημα ματς.

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με τη Σπάρτα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το 2015-16 και είχε δυο ήττες (2-0, 1-3). Η φετινή είναι η πρώτη συμμετοχή της Σλάβια στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2009-10 και μετά, όταν είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο.

Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ έχει μόνο μια εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα στα τελευταία 10 ματς από την Άντερλεχτ. Η Σλάβια αντιμετώπισε την Άντερλεχτ στα περσινά πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 6-0. Οι Τσέχοι έπαιξαν μόνο μια φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2007-08 και ο ΑΠΟΕΛ συμμετείχε τρεις φορές, επομένως οι γαλαζοκίτρινοι υπερτερούν σε εμπειρία.

Η Σλάβια έχει να κερδίσει εκτός έδρας στην Ευρώπη από το 2007 (0-1 τον Άγιαξ). Από τότε μετρά 8 ισοπαλίες και 9 ήττες. Ο παίκτης της Σλάβια, Ντάνι, αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2011-12 όταν ήταν στη Ζενίτ και ο Χαλίλ Άλτιντοπ αντιμετώπισε επίσης τον ΑΠΟΕΛ το 2008-09 όταν ήταν στη Σάλκε.

Με τη στήριξη 60 οπαδών της

Όπως αναμενόταν, η Σλάβια Πράγας δεν έχει τη δυναμική στήριξη των οπαδών της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον τσέχικο Τύπο, την αποστολή για την Κύπρο ακολούθησαν περίπου 60 φίλοι των πρωταθλητών. Η ομάδα της Τσεχίας είχε ανακοινώσει μάλιστα λεπτομέρειες προς τον κόσμο της που θα τη συνόδευαν και ζήτησε να πάνε στο γήπεδο δύο ώρες πριν η μπάλα στηθεί στη σέντρα του ΓΣΠ. Ίσως ο αριθμός να αυξηθεί αφού υπάρχει ενδιαφέρον και από Τσέχους που κατοικούν μόνιμα στη χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ