aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ για τον «άσο»

ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ για τον «άσο»

Ο Σιμόνε Σκουφέτ είναι ο εκλεκτός του ΑΠΟΕΛ για τη θέση του τερματοφύλακα. Πρόκειται για 25χρονο Ιταλό, ο οποίος αναμένεται να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε. Όπως γράψαμε προ ημερών, την εξεύρεση κίπερ ανέλαβε ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Σκιαθίτης.

Πάντως, η Βικιπαίδεια έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για τον μετεγγραφικό στόχο των γαλαζοκιτρίνων:

Ο Σιμόνε Σκουφέτ (γεννημένος στις 31 Μαΐου 1996 στο Ούντινε του Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια) είναι Ιταλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας για λογαριασμό της Ουντινέζε Κάλτσιο.

Θεωρούμενος ως ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους νεαρούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έχει συγκριθεί αρκετές φορές με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν λόγω του νεαρού της ηλικίας του, καθώς πραγματοποίησε όπως και τον τελευταίο το ντεμπούτο του στην Σέριε Α σε ηλικία 17 ετών.

Έχει δεχθεί κολακευτικά σχόλια για τα αντανακλαστικά του και τις ικανότητές του, καθώς και για την σιγουριά που εμπνέει στις εξόδους του. Πρότυπό του είναι ο πρώην τερματοφύλακας της Ουντινέζε Σαμίρ Χαντάνοβιτς.

Προερχόμενος από την Πριμαβέρα της μεγάλης ομάδας της γενέτειράς του, Ουντινέζε, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου στις αρχές της σεζόν 2013-14.

Έγινε ο πρώτος παίκτης προερχόμενος από την ευρύτερη περιοχή του Φρίουλι που φορά την φανέλα των bianconeri, κάτι περισσότερο από είκοσι χρόνια μετά τον Φάμπιο Ροσσίττο, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Σέριε Α στις 1 Φεβρουαρίου 2014 σε ηλικία 17 ετών, στη διάρκεια μιας εκτός έδρας νίκης με σκορ 0-2 απέναντι στην Μπολόνια, αντικαθιστώντας τον βασικό τερματοφύλακα του συλλόγου Ζέλικο Μπρίκιτς ο οποίος είχε τραυματιστεί. Έπειτα από σταθερές εμφανίσεις, διατήρησε την θέση του ως βασικός και μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του Μπρίκιτς.

Διεθνής Καριέρα
Με την Εθνική Ιταλίας U-17, πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 του 2013, διακρινόμενος ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της azzurra. Από τις 10 ως τις 12 Μαρτίου 2014, έλαβε μέρος σε ολιγοήμερη προπονητική προετοιμασία υπό τον Τσέζαρε Πραντέλλι, ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, η οποία διοργανώθηκε με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση νεαρών παικτών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ