aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σκέφτεται ήδη την Χάποελ Μπερ Σεβά

ΑΠΟΕΛ: Σκέφτεται ήδη την Χάποελ Μπερ Σεβά

Ενενήντα λεπτά μακριά από την είσοδό του στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που θα συναντήσει τη Χάποελ Μπερ Σεβά, βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ. Αντέδρασε δυναμικά μετά το σοκ του αποκλεισμού από τη Σούντουβα και δη τον εκτροχιασμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, στέλνοντας εν τέλει αισιόδοξα μηνύματα όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Πραγματοποίησε χθες βράδυ σε αδρές γραμμές πειστική εμφάνιση, ανάλογη της εμβέλειάς του, και έκανε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ό,τι ήθελε τη Φλόρα. Πέτυχε πέντε γκολ, θα μπορούσε για πολύ περισσότερα, μετατρέποντας έτσι σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης στο Ταλίν.

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, οι γαλαζοκίτρινοι του Μπρούνο Μπαλταζάρ κατάφεραν από το πρώτο λεπτό να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο πως αυτοί είναι το αφεντικό του ζευγαριού και αποζημίωσαν τον κόσμο τους που βρέθηκε στο ΓΣΠ με ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα (5-0), χάρη στα γκολ πέντε διαφορετικών παικτών (Ταβάρες 24΄, Σόουζα 44΄, Μοράις 47΄πεν., Σάλαϊ 73΄, Ντελατόρε 78΄).

Στην πρώτη φετινή εμφάνιση του Γκάγιας Ζαχίντ, οι πρωταθλητές μας ήταν αρκετοί πιεστικοί και ιδιαίτερα δραστήριοι στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, βγάζοντας αυτοματισμούς. Επίσης, ο Γιώργος Εφραίμ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα από την κερκίδα όταν έγινε αλλαγή. Γενικώς, οι παίκτες του Μπαλταζάρ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Εσθονούς, οι οποίοι «πνίγηκαν» στην ορμή τους. Η αντίπαλος παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και επένδυσε στο γκολ μέσω της εκδήλωσης γρήγορων επιθέσεων. Απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις (Καμς 13΄, Αλίκου 39΄, Γκούσεφ 40΄, Σάπινεν 64΄), αλλά ο Βάτερμαν δήλωσε δυναμικά «παρών», διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Ασφαλώς, τα τελικά στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν και την εικόνα του ματς. Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, το ποσοστό κατοχής της μπάλας από πλευράς ΑΠΟΕΛ ήταν στο 62%, κερδίζοντας 6 κόρνερ έναντι μόλις 2 της αντιπάλου. Ο Θρύλος κατέγραψε 26 τελικές προσπάθειες για γκολ, εκ των οποίων οι 15 στον στόχο, ενώ η Φλόρα κινήθηκε απειλητικά σε 9 φάσεις και σε 5 περιπτώσεις εκδήλωσε τελική προσπάθεια για τέρμα βρίσκοντας στόχο.

Συνοψίζοντας, οι γαλαζοκίτρινοι απέδειξαν πως το μάθημα από τη Σούντουβα τούς έγινε μάθημα. Αγωνίσθηκαν χωρίς ίχνος υποτίμησης κόντρα στους Εσθονούς και «φώναξαν» ότι ο αποκλεισμός από τους Λιθουανούς ήταν μια κακή παρένθεση. Την έκλεισαν και προχωρούν αποφασιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ