aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σήκωσε μανίκια ο Σα Πίντο

ΑΠΟΕΛ: Σήκωσε μανίκια ο Σα Πίντο

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ήρθε, ανακοινώθηκε, παρουσιάστηκε και σήκωσε μανίκια, πέφτοντας με τα μούτρα στη δουλειά, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να μακροημερεύσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Με τον συμπατριώτη του Νούνο Μοράις ως δεξί χέρι, ο νέος (πλέον) προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, ενημερώνεται επισταμένος για τον 14ο σταθμό στην καριέρα του, δίνοντας σύντομα τις κατευθυντήριες γραμμές που άπτονται του προγραμματισμού.

Ο 50χρονος Πορτογάλος κόουτς ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός από το πέρασμά του σε Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ερυθρό Αστέρας, Σταντάρ Λιέγης, Λέγκια και ασφαλώς στην Εστεγκλάλ (Ιράν), αμέσως προηγούμενος σταθμός στην καριέρα του. Ξέρει και τι εστί ευρωπαϊκές προκλήσεις μετρώντας 9 αγώνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (6-3-0) και άλλους 24 στη συνέχεια της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ (10-8-6).

Για τον ίδιο, ο ΑΠΟΕΛ εννοείται πως αποτελεί πρόκληση αφού εκτός από τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος, θέλει να συνδυάσει την επιστροφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο με θητεία μεγαλύτερη του ενός έτους. Στη Στάνταρ Λιέγης, συγκεκριμένα, είχε την ευθύνη για 364 μέρες τη σεζόν 2017-18 (20-13-9). Και κάτι ακόμα: Σε αντίθετη με τους Πορτογάλους κόουτς που πέρασαν την τελευταία 10ετία από τον ΑΠΟΕΛ (Πάουλο Σέρζιο 2013, Ντομίνγκος Πασιένσια 2015, Μπρούνο Μπαλταζάρ 2018), θα επιδιώξει να περάσει με επιτυχία τις ευρωπαϊκές εξετάσεις από τις οποίες «κόπηκαν» οι συμπατριώτες του.

Ο Σα Πίντο που μετρά δύο τρόπαια στην 11χρονη προπονητική καριέρα (κύπελλο Βελγίου, Σούπερ Καπ Ιράν) και είναι λάτρης του σχηματισμού με τετράδα στην άμυνα, χαρακτηρίζεται από το πάθος και την ένταση με την οποία ζει από τον πάγκο τους αγώνες. Το προπονητικό κοντέρ του «γράφει» συνολικά 323 παιχνίδια, με απολογισμό 147 νίκες (46%), 78 ισοπαλίες (24%) και 98 ήττες (30%).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ