aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σήκωσε κεφάλι, ζητούμενο η διάρκεια

ΑΠΟΕΛ: Σήκωσε κεφάλι, ζητούμενο η διάρκεια

Το ζητούμενο εξ αρχής για τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα σε άκρως αφιλόξενη γι΄αυτόν έδρα κατά την τελευταία τριετία ήταν να βρει τον δρόμο προς τη νίκη. Όπως και έγινε. Οι γαλαζοκίτρινοι, παίζοντας συγκεντρωμένα και αποφασιστικά, επικράτησαν της Ανόρθωσης, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές τους.

Τα κέρδη για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή από την επικράτηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι πολλά. Αρχικά, έβαλε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι και συνέχισε όπως ήθελε στο πρωτάθλημα. Κέρδισε σε ένα γήπεδο που προηγουμένως μετρούσε έξι σερί ήττες (πρωτάθλημα / κύπελλο) και γενικότερα οκτώ συναπτές αποτυχημένες προσπάθειες στο πρωτάθλημα (εντός / εκτός έδρας) απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να βρει δίχτυα και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει -πέρα από την ομαδική λειτουργία- ο τρόπος προσέγγισης του 90λεπτου από το τεχνικό τιμ. Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα αποδείχθηκαν στην πράξη σωστές. Και δεν αναφερόμαστε μονάχα στη χρησιμοποίηση, τούτη τη φορά, «κόφτη» (Γιάννης Σατσιάς). Ο Ισάμ Τσεπάκ… έσβησε τον Αμρ Ουάρντα, ο Χρίστος Γουίλερ αμύνθηκε αποτελεσματικά, την ίδια ώρα που η επιστροφή στην ενδεκάδα των Ανδρέα Καρώ, Γκεόργκι Κονσταντίνοφ κατά πρώτο λόγο και του Ντιεμερσί Εντονγκαλά κατά δεύτερο, προσέδωσαν νέα πνοή.

Χαμόγελα, επίσης, στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο υπάρχουν για την απόδοση παικτών – κλειδιά, όπως των Βιντ Μπέλετς, Χοσέ Κρέσπο και Μαρκίνιος, με τον τελευταίο να πετυχαίνει πανέμορφο γκολ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας, όποτε χρειάστηκε η συμβολή του δήλωσε «παρών» και ο Ισπανός στόπερ αποτέλεσε τον εγκέφαλο στην άμυνα. Ένα άλλο σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ ήταν το γεγονός ότι οι απουσίες (κυρίως αυτές της μεσαίας γραμμής, αφού έλειψαν οι Κίνγκσλεϊ Σαρφό, Λούκας Βιγιαφάνιες), δεν φάνηκαν λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε απ’ όλους τους χαφ.

Η ομάδα της Λευκωσίας δεν έκανε προχθές βράδυ μπαμ. Δεν άστραψε ξαφνικά. Έβγαλε, γενικώς, ισορροπημένη εικόνα απέναντι στον κακό δαίμονά της τα τελευταία χρόνια, άντλησε ηρεμία, ψυχολογία και ενίσχυσε την αισιοδοξία. Η… μπάλα ωστόσο, παραμένει στο έδαφος. Γιατί, μιλάμε για σύνολο που καλείται να βρει σταθερότητα, προσμετρώντας το πρόσφατο παρελθόν. Ενθουσίαζε και μετά απογοήτευε.
Έδινε λόγους για αισιοδοξία, μόνο και μόνο για να τους πάρει γρήγορα πίσω. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, αλλά στο περσινό φινάλε έχασε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος, δεν έκανε το βήμα για επιστροφή στους ομίλους των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ. Άρα, έμεινε στάσιμος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Αυγουστή συνεχίζει να δουλεύει για να εξελίξει την ομάδα, οι παίκτες το ίδιο. Το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν πετά στις νίκες, ούτε έπεφτε στα τάρταρα στις ήττες. Απλώς συνέχιζε να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό και να αλλάζει ο,τι αποδεικνύεται λάθος, κάνοντας ταμείο στο τέλος.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον αλάνθαστο Άρη στο ΓΣΠ. Ο στόχος παραμένει ίδιος, οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν ακόμη μια νίκη και από χθες δουλεύουν γι’ αυτό το παιχνίδι, με τον κόουτς να περιμένει να δει με ποιους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους θα πάει στο επικείμενο ζόρικο 90λεπτο. Οι ιατρικές εξετάσεις του Σατσιά θα ξεκαθαρίσουν τον τραυματισμό του, ενώ μέχρι αύριο θα διαφανεί η ετοιμότητα των Σαρφό, Βιγιαφάνες, Εφραίμ και πολύ πιθανόν του Δώνη που έχει αρχίσει προπονήσεις. Η προπώληση των εισιτηρίων, σημειώνεται, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ