aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σήκωσε κεφάλι και αναδιπλώνεται

ΑΠΟΕΛ: Σήκωσε κεφάλι και αναδιπλώνεται

Ο ΑΠΟΕΛ χάρισε στους οπαδούς του την πιο μεγάλη φετινή βραδιά, αντλώντας πανηγυρικά προχθές βράδυ την πρώτη νίκη (ως γηπεδούχο) στο ΓΣΠ. Μεγάλη, όχι προς την εμφάνιση, αλλά ως προς το αποτέλεσμα, Το πραγματικά όμως μεγάλο ματς της έως τώρα αγωνιστικής περιόδου είναι την προσεχή Κυριακή στη Λεμεσό απέναντι στον Απόλλωνα, το οποίο διεξάγεται πέντε στροφές πριν από το φινάλε του α΄γύρου.

Η επιτυχία επί της ΑΕΚ, σκόρπισε ενθουσιασμό σε κερκίδα, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση. Λογικό! Έστω κι αν επιτεύχθηκε με την ψυχή (κυριολεκτικά) στο στόμα. Τα κέρδη από μία ισορροπημένη εμφάνιση στο τρέχον πρωτάθλημα είναι πολλαπλά. Και παρ’ ότι αύριο στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» θα πατήσουν το κουμπί με την ένδειξη «διαγραφή», τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτή τη μεγάλη επιτυχία είναι πολλά.

Αρχικά είναι μια νίκη, η οποία τονώνει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και των παικτών του. Ήδη το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και τέτοιου είδους τρίποντα μπορούν να το κάνουν ακόμα καλύτερο. Ασφαλώς και ο ΑΠΟΕΛ δεν εξασφάλισε κάτι. Υπάρχει μπόλικος και άκρως ανηφορικός δρόμος. Όμως οι πρωτευουσιάνοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία τους, έβγαλαν αντίδραση, φώναξαν δυναμικά «παρών» και κέρδισαν μία ομάδα που είναι πολύ πιθανόν να υποδεχθούν ξανά στα πλέι οφ, όντας βρισκόμενοι στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φύγει με τη νίκη, μη έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες του στη… ζώνη του λυκόφωτος και με σημαντικές απουσίες. Και αυτό είναι το στοιχείο που «φωτογραφίζει» πως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

Πάμε πιο κάτω: Ο Σέρβος κόουτς, είχε δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο απαλλαγμένο από κάθε είδους σύνδρομα, το οποίο θα είναι πιο γρήγορο, πιο φρέσκο και θα μπορεί εν τέλει να αγωνιστεί με ποδοσφαιρικό ρεαλισμό.

Κάπως έτσι, προσέγγισε και το ματς. Το τέλος ενός άκρως σημαντικού 90λέπτου με την ΑΕΚ, βρήκε τον ΑΠΟΕΛ στα… ουράνια, όχι μόνο γιατί διεύρυνε το νικηφόρο σερί, αλλά και γιατί φαίνεται ότι ο Μιλόγεβιτς περνά σταδιακά νέα ταυτότητα στην ομάδα, που, όπως επαναλαμβάνει συνεχώς, μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή βάση για έναν ισχυρό ΑΠΟΕΛ στη δύσκολη συνέχεια.

Απαιτείται ωστόσο διάρκεια και να αντέξει στις δυσκολίες και στα προβλήματα και όχι απλά να έχει μία καλή βραδιά, με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά τρεξίματα και την μπόλικη ενέργεια.

Από εκεί και πέρα, το σκληροπυρηνικό (και όχι μόνο) κομμάτι της κερκίδας, αποφάνθηκε στο ματς με την ΑΕΚ πως «έτσι ονειρευόμαστε τον ΑΠΟΕΛ»… Και αυτή η γενική ευτυχία στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι από τα μεγαλύτερα, κέρδος για τον Θρύλο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ