aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σιγά, να μην την έχανε ο Θρύλος!

ΑΠΟΕΛ: Σιγά, να μην την έχανε ο Θρύλος!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από πανηγυρικό στον  ΑΠΟΕΛ. Κάτι λογικό άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στη σέντρα του (πολύ μεγάλου) ντέρμπι με την Ομόνοια και την… γκρίνια που υπόβοσκε. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θωράκισε προχθές βράδυ την ψυχολογία και ενίσχυσε την πίστη για τις δυνατότητές της, ύστερα από τις δύο σερί αποτυχημένες προσπάθειες για τη νίκη και πρωτίστως της αδυναμίας να φτάσει στην επιτυχία σε όσα ντέρμπι είχαν προηγηθεί.  

Το 4-1, τελικό σκορ του αγώνα, αποτέλεσε τη φυσιολογική κατάληξη του «μονόλογου» που είχαν οι γαλαζοκίτρινοι, οι οποίοι αξιοποίησαν πλήρως την αριθμητική υπεροχή πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο, αφηνίασαν στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλαν πλήρως τους δικούς τους κανόνες, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Το γεγονός πως ο Κρίστιανσεν είχε την ευχέρεια να ξεκουράσει με τις αλλαγές που επιχείρησε τους παίκτες που έκρινε σκόπιμο ενόψει του «καυτού» ματς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, λέει προφανώς πολλά.

Το γόητρο έμεινε «ατσαλάκωτο» σ’ ένα πολύ μεγάλο ραντεβού, με τους πρωταθλητές να δείχνουν την ψυχή και τη σοβαρότητα που έπρεπε στο τελευταίο 90λεπτο του πρώτου μισού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η «παρθενική» φετινή νίκη σε ντέρμπι ήλθε σε μια περίοδο που τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά και αν ο ΑΠΟΕΛ έχανε εκ νέου το μονοπάτι προς τη νίκη γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι κλυδωνισμοί θα ήταν έντονοι.

Τώρα, με τη νίκη που πήρε κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο, αν μη τι άλλο θα πάει για να παίξει το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρωτιά του β’ ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ με καλύτερη ψυχολογία και κυρίως έχοντας τον κόσμο πολύ πιο «ζεστά» στο πλευρό του.

Με την προχθεσινή επιτυχία, ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχασε το «μέταλλό» του ως ομάδα, δεν έχασε το δυναμισμό του σαν μόνιμος πρωταθλητής από το 2013 και είναι εκεί, σε απόσταση πλέον βολής (-2) από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Κι ας έχει δώσει έως τώρα 25 επίσημα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ