aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σε τεντωμένο σχοινί

ΑΠΟΕΛ: Σε τεντωμένο σχοινί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αν και νωρίς, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ νιώθουν πως άρχισαν να υπόκεινται σε βασανιστήριο. Εκεί που η ομάδα δεν βλεπόταν στη Λιθουανία, αίφνης ξαναβρήκε παλμό, κάνοντας δύο σερί καλές εμφανίσεις στο ΓΣΠ απέναντι σε Σούντουβα (έστω κι αν αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ) και Φλόρα Ταλίν. Και προχθές, θαρρείς και κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα.

Μέσα στην Εσθονία έπεσε πάλι σε κώμα ο ΑΠΟΕΛ, βυθίζοντας σε περισυλλογή τους φίλους, τη διοίκηση και φυσικά τον Μπρούνο Μπαλταζάρ, του οποίου η θέση δεν είναι επί της παρούσης επισφαλής, παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε αμέσως μετά το ματς. Απολαμβάνει τη στήριξη της διοίκησης μέχρι νεοτέρας.

Διαβάστε επίσης: Κάπου χάθηκε η… συνταγή!

Ο Πορτογάλος προπονητής είδε στο «Λε Κοκ Αρένα» εκ νέου την ομάδα να είναι αναιμική και παίκτες-κλειδιά να μην αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Γενικώς, υπήρχε έλλειψη σοβαρότητας και παρατηρήθηκε αγωνιστική απειθαρχία. Τα έλεγε και τα ξαναέλεγε με τους βοηθούς, φώναζε και ξαναφώναζε στους παίκτες, αλλά άκρη δεν έβγαζε. Το σύνολο παρουσίασε ένα μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού, από το οποίο έλειπαν οι αυτοματισμοί και οι έξυπνες επινοήσεις. Δεν είναι μόνο η ήττα που πλήγωσε, αλλά πολύ περισσότερο η χλομή εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Έτσι, δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα

Συν τοις άλλοις, εξακολουθούν να καταγράφονται αμυντικά κενά (ως συνέχεια της περσινής σεζόν). Μπορεί αυτά να μη στοίχισαν προχθές την πρόκριση, αλλά από τη στιγμή που επαναλήφθηκαν, η ένδειξη «πρόβλημα» αναβοσβήνει όσο ποτέ προηγουμένως. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε δύο εκτός έδρας παιχνίδια με πολύ χαμηλότερου επιπέδου σύνολα και δέχθηκε ισάριθμες «σφαλιάρες», έχοντας συντελεστή τερμάτων 1-5. Όχι μόνο έμοιαζε σαν μικρή ομάδα, αλλά του έλειπαν βασικά στοιχεία που αποτελούν συστατικά για τη διάκριση. Όπως είναι η ενέργεια και το κίνητρο. Φάνηκε προχθές, ίσως για πολλούς με κραυγαλέο τρόπο, ότι η ομάδα δεν… τραβά, με την γκρίνια προς τον κόουτς Μπαλταζάρ να έχει πυκνώσει, παρά το γεγονός πως συνεχίζει στο πόστο του.

Διαβάστε επίσης: Οι ευθύνες στους παίκτες, τα δεδομένα με Μπαλταζάρ!

Ο προβληματισμός από την προβληματική παρουσία είναι έντονος, με την ευθύνη να κατανέμεται κυρίως στους παίκτες. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Αναμένονται οι κινήσεις των ιθυνόντων που θα έχουν ως στόχο τη βελτίωση της κατάστασης ενόψει του αγώνα με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο «Τέρνερ Αρένα». Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη αξιολόγησε και χθες με περισσότερη ηρεμία την κατάσταση.

Τα περιθώρια είναι στενά, υπό την έννοια πως ακολουθεί παιχνίδι την Πέμπτη στο Ισραήλ, οπότε ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σύντομα αφού ο χρόνος είναι ελάχιστος. Οι ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ ζυγίζουν τα δεδομένα, λαμβάνοντας αποφάσεις κρίνοντας τις εμφανίσεις της ομάδας, προσμετρώντας παραλλήλως και το κατά πόσο μπορεί να γυρίσει ο τροχός της αμφισβήτησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ