aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σε ρουμάνικο αφιέρωμα η μυθική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΑΠΟΕΛ: Σε ρουμάνικο αφιέρωμα η μυθική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ

Την τιμητική του έχει ο ΑΠΟΕΛ σε αφιέρωμα της ρουμάνικης ιστοσελίδας «www.sport.ro» για τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κυπριακή ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση λόγω της μυθικής σεζόν 2011-12 που ανάγκασε το παγκόσμιο να μάθει την Κύπρο. Η πορεία τότε των «γαλαζοκιτρίνων» μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ που σταμάτησε στις 4 Απριλίου του 2012 όταν αντιμετώπισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο φημισμένο Σαντιάγο Μπερναμπέου για τον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε το φινάλε της τρελής πορείας της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Το 2012, οι Κύπριοι από τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας συγκλόνισαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου με ένα ιστορικό παιχνίδα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πορεία τους σε αυτή τη φάση, όπου θα έχασαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Κύπριοι προκρίθηκαν από ένα γκρουπ με της Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ, ενώ στους «16» απέκλεισαν την Λυόν, μια παραδοσιακή ομάδα στην Ευρώπη. Παρόλο που από τότε κυριάρχησε στις εγχώριες διοργανώσεις καταφέρνοντας να κερδίσει τον τίτλο 7 φορές τα τελευταία 8 χρόνια, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πολύ επιτυχημένες συμμετοχές στην Ευρώπη. Επί του παρόντος, εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά την ακύρωση της τρέχουσας σεζόν», τονίζεται στο αφιέρωμα.

Στην πρώτη θέση του σχετικού αφιερώματος κατατάσσεται η Λιντς Γιουνάιτεντ που το 2000, κατέλαβε την 3η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ και προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Στη 2η θέση είναι η Λεβερκούζεν που το 2002 έφτασε μέχρι τον τελικό στη Γλασκόβη, όπου έχασε από τη Ρεάλ και στην 3η θέση είναι η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια που έφτασε μέχρι τους «4» το 2004!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ