aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σε πελάγη ευτυχίας!

ΑΠΟΕΛ: Σε πελάγη ευτυχίας!

Ο ΑΠΟΕΛ, φέτος, παίζει με τους δικούς του «κανόνες» στο ΓΣΠ και αυτό επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά. Μπόρεσε και πήρε ένα ματς που σε άλλο γήπεδο, ενδεχομένως να μην τα κατάφερνε.

Χωρίς να πιάσει ταβάνι στην απόδοσή του, επιβλήθηκε του Άρη, ανήλθε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ταυτόχρονα δημιούργησε συνθήκες άγχους στον πιο πιεστικό συνδιεκδικητή του τίτλου. Με την εικόνα που έδειξε, τονώθηκε η ψυχολογία, άντλησε αυτοπεποίθηση και πίστη πως μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Η νίκη έχει πολλαπλά οφέλη για τον ΑΠΟΕΛ, διότι ήλθε μετά από δύο σερί ισοπαλίες και με τεράστια πίεση για το τρίποντο προκειμένου να μην ξεφύγει ο αντίπαλος. Έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε προσωπικότητα και πανηγύρισε τεράστια επιτυχία. Το πώς και το γιατί, εδώ που βρίσκεται το πρωτάθλημα, μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί και το γεγονός ότι «κλείδωσε» την είσοδο στη β΄φάση από την πρώτη θέση.

Οι γαλαζοκίτρινοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία τους, έβγαλαν αντίδραση, φώναξαν δυναμικά «παρών», απαντώντας παραλλήλως στην ήττα του α’ γύρου. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι έφτασαν στο ζητούμενο χωρίς να έχουν όλους τους παίκτες στη… ζώνη του λυκόφωτος. Γιατί, η αλήθεια είναι πως οι Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο και Μαρκίνιος δεν έπιασαν τη γνωστή καλή τους απόδοση.

Τι απαιτείται από εδώ και πέρα; Διάρκεια για να αντέξει στις δυσκολίες και στα προβλήματα κι όχι απλά να έχει μία καλή βραδιά, με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά τρεξίματα και την μπόλικη ενέργεια. Εννοείται πως έδιωξε μεγάλο μέρος της πίεσης και τη φόρτωσε στον Αρη, που βλέπει τις δύο ομάδες που τον ακολουθούν να πλησιάζουν. Ωστόσο και πάλι, υπάρχει δρόμος. Διακυβεύονται, άλλωστε, άλλοι 33 βαθμοί.

Η επιτυχία επί του Αρη, σκόρπισε ενθουσιασμό σε κερκίδα, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση. Λογικό! Από χθες, στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» πάτησαν το κουμπί με την ένδειξη «διαγραφή» και σκέφτονται το αυριανό 90λεπτο στην Περιστερώνα με αντίπαλο τη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ