aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» ο Ουζόχο

ΑΠΟΕΛ: Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» ο Ουζόχο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πριν από ένα χρόνο, όταν η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Φράνσις Ουζόχο από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έως τον Μάιο του 2023, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έπραττε τυχαία. Επένδυσε σε έναν τερματοφύλακα με σπουδαίες παραστάσεις, μπόλικο μέλλον μπροστά του και, βεβαίως, υπήρχε η προοπτική μεταπώλησής του.

Προφανώς και οι ιθύνοντες στην ομάδα της Λευκωσίας ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα τραυματισμού και πολύ περισσότερο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο που έλεγε ότι η πρώτη σεζόν του γιγαντόσωμου τερματοφύλακα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» ενδεχομένως να εξελισσόταν σε μεταβατική. Κάτι που εν τέλει επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο δεν έκαναν ποτέ δεύτερες σκέψεις. Στάθηκαν στο πλευρό του, τον στήριξαν και από τον Ιανουάριο και εντεύθεν, όταν δηλαδή ο Ουζόχο καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια, διαπίστωσαν τη σταδιακή βελτίωσή του.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα και παρά τις όποιες επιφυλάξεις, ο 22χρονος διεθνής Νιγηριανός θα αποτελέσει τον υπ΄αριθμόν ένα τερματοφύλακα στον ΑΠΟΕΛ της νέας σεζόν. Θα διανύσει μετά από δύο χρόνια ολόκληρο το βασικό στάδιο προετοιμασίας και εκφράζεται η εκτίμηση πως θα θυμίζει τον Ουζόχο που άπαντες είχαν θαυμάσει πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στην ομάδα της Λευκωσίας έκαναν σοβαρή επένδυση το περασμένο καλοκαίρι και θεωρούν πως η αγωνιστική περίοδος 2021-22 θα αποτελέσει αφετηρία εκτόξευσης των μετοχών του γιγαντόσωμου τερματοφύλακα. Το μόνο σίγουρο, επί της παρούσης, είναι πως ο Νιγηριανός βρίσκεται σε κρίσιμο «σταυροδρόμι». Με τις εμφανίσεις του, θα καθορίσει ο ίδιος την πορεία που θα ακολουθήσει, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον ελαφρυντικά.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν, πάντως, θα έχει να ανταγωνιστεί έναν επίσης πολύ καλό πορτιέρο. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ επιστρέφει σαφώς πιο ώριμος και έμπειρος στον ΑΠΟΕΛ και εννοείται πως θα αποτελέσει με τον Ουζόχο ισχυρό δίδυμο για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Γιατί είναι αλήθεια πως ο Μιγκέλ Σίλβα ποτέ δεν «γέμισε το μάτι» και γι΄αυτό, άλλωστε, ενημερώθηκε ότι δεν βρίσκεται στο πλάνο του Σάββα Πουρσαϊτίδη για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικά αβέβαιο είναι το μέλλον του Απόστολου Τσιλιγγίρη στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Ούτε μία ευκαιρία δεν πήρε, γεγονός που αντικατοπτρίζει πολλά όσον αφορά στις προθέσεις του Ελλαδίτη προπονητή. Ο 19χρονος, υπενθυμίζουμε, είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2023. Όσον αφορά στον Δημήτρη Πρινιωτάκη, βρέθηκε σε αρκετά παιχνίδια στην αποστολή, μετρώντας ωστόσο μία συμμετοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ