aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ σε Αθήνα και Τρόοδος

ΑΠΟΕΛ σε Αθήνα και Τρόοδος

Με δύο αγώνες, στην Αθήνα και στο Τρόοδος, συνεχίστηκε η δράση του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου.

Ηιμιμαραθώνιος Βουλιαγμένη – Βάρη – Βούλα

Το πρωί της Κυριακής, ο Δημήτρης Δημητρίου εκπροσώπησε τον ΑΠΟΕΛ στο «World Senior Games» που διεξήχθη στις συνοικίες Βουλιαγμένης, Βάρης και Βούλας στην Αθήνα. Ο γαλαζοκίτρινος δρομέας διένυσε την απόσταση του Ημιμαραθώνιο και είχε εξαιρετική παρουσία.

Garmin – Ice Power – Green Race – Troodos

Την ίδια μέρα διεξήχθη στην οροσειρά του Τροόδους ο αγώνας «Garmin – Ice Power – Green Race – Troodos» αποστάσεων μαραθωνίου, 15χλμ. και 5χλμ. που διοργανώθηκε από το Σωματείο δρομέων Dro.Me.A. Racing και υποστηρικτή το τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ.

Ο αγώνας είχε εκκίνηση την πλατεία Τροόδους και μέσω μονοπατιών της φύσης, βουνοκορφών και χιονοδρομικών πιστών έφτανε μέχρι και το ψηλότερο σημείο, την κορυφή Όλυμπος.

Στην απόσταση του μαραθωνίου συμμετείχε ο Αντρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια σε ορεινό Μαραθώνιο τα πήγε περίφημα. Διένυσε την απόσταση των 42.2χλμ. με υψομετρική διαφορά περίπου 1,000 μέτρων, πέρασε μέσα από μονοπάτια, κοίτες ποταμών και του πυκνού πευκοδάσους του Τροόδους. Ο επόμενος στόχος για το δρομέα μας είναι η απόσταση του υπερμαραθώνιου (80 χιλιόμετρα).

Στην μικρότερη αλλά εξίσου αρκετά απαιτητική απόσταση των 15χλμ. έτρεξαν οι Γιάννης Χριστοδουλίδης, Γιώργος Βαλιαντής και Πάνος Γεωργιάδης. Οι τρείς αθλητές μας είχαν πολύ καλή παρουσία.

Το ορεινό τρέξιμο διαφέρει αρκετά από τους αγώνες δρόμου και είναι πολύ επίπονο. Για το σκοπό αυτό, οι δρομείς πέραν της συνηθισμένης προπόνησης πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα σε ανηφορικές διαδρομές και αρκετές ώρες στο γυμναστήριο για μυϊκή ενδυνάμωση.

Επόμενοι αγώνες

Το επόμενο σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Παγκύπριο πρωτάθλημα στίβου της Κ.Ο.Ε.Α.Σ. στο Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό. Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ θα λάβει μέρος με τον Στέλιο Τσιάρτα στο αγώνισμα των 800 μέτρων που φιλοδοξεί σε ατομική επίδοση και παρουσία στην βαθμολογούμενη 6αδα.

Τρέξε και εσύ με τη γαλαζοκίτρινη

Το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ είναι ένα καθαρά ερασιτεχνικό μη ανταγωνιστικό τμήμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Τμήμα Δρομέων του Σωματείου μας μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22-210333 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-16:00).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ