aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σαντίγκοφ, η φετινή χαρά των επιθετικών

ΑΠΟΕΛ: Σαντίγκοφ, η φετινή χαρά των επιθετικών

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Είδαν τι έπαθαν από τον ΑΠΟΕΛ οι Αζέροι της Καραμπάχ και με γνώμονα πλέον το ρητό «καλύτερο μάθημα είναι το πάθημα», αντιμετωπίζουν πιο προσγειωμένα τη συνέχεια.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο λοιπόν, ότι στις αναμετρήσεις μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και των πρωταθλητών του Αζερμπαϊτζάν, ο προπονητής και οι παίκτες της Καραμπάχ θα παρουσιαστούν πιο προσεκτικοί. Λογικό και φυσιολογικό… Τονίζεται αυτό άλλωστε και στα ρεπορτάζ της ομάδας σε αζέρικες αθλητικές ιστοσελίδες. Οι υποστηρικτές της Καραμπάχ είναι που παραμένουν υπερόπτες (στην πλειοψηφία τους) και λόγω των φιλοτουρκικών συναισθημάτων τους, το μίσος τους για την Κύπρο δεν κρύβεται.

Πάμε στο… ζουμί! Ο ΑΠΟΕΛ έχει υπέρ του ένα «όπλο» που πιθανόν μόνο στην ομάδα γνωρίζουν ποιό είναι αυτό. Ανήκει στην Καραμπάχ, αλλά στα δύο ματς λειτούργησε υπέρ του ΑΠΟΕΛ και αναφερόμαστε ασφαλώς στον κεντρικό αμυντικό και αρχηγό των Αζέρων Ρασάντ Σαντίγκοφ. Τόσο στο ματς του ΓΣΠ (1-2), όσο και στον επαναληπτικό στο Μπακού (2-0), ο Σαντίγκοφ υπέπεσε σε πολύ σοβαρά λάθη. Στο ΓΣΠ παραλίγο μάλιστα να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στον επαναληπτικό υπέπεσε στο αδιανόητο πέναλτι στον Νικόλα Ιωάννου με το οποίο ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ. Αυτά είναι κάποια από τα σοβαρά λάθη του και δίδεται η εντύπωση πως επειδή είναι Αζέρος, βρίσκεται στην Καραμπάχ από το 2011 και επειδή κατέχει το… αρχηγιλίκι, δίνεται η εντύπωση πως αγωνίζεται ως βασικός λόγω τιμής…

Το παλικάρι τα… χάνει απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν επικίνδυνους επιθετικούς και για τον ΑΠΟΕΛ -χαριτολογώντας-, θα ήταν καλό για τους γαλαζοκίτρινους, ο τεχνικός της Καραμπάχ Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ να χρησιμοποιήσει τον Σαντίγκοφ στα ματς των ομίλων. Τέτοιοι αμυντικοί είναι η χαρά των επιθετικών.

Μπορεί ο 37χρονος Σαντίγκοφ όσο ήταν πιο νέος, να ήταν σπουδαίος αμυντικός, το «μαρτυρεί» άλλωστε αυτό και η καριέρα του, ωστόσο φέτος δεν τα πάει καθόλου καλά και αυτό μαζί με τα πιο πάνω δεν το αναφέρουμε εμείς, αλλά το υποστηρίζουν και Αζέροι αθλητικοί συντάκτες, βετεράνοι ποδοσφαιριστές και αναλυτές, οι οποίοι «εξηγούν» στον Γκουρμπάνοφ γιατί χρειάζονται κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα και τους λόγους για τους οποίους είναι ορθότερο στη θέση του Σαντίγκοφ να αγωνιστεί κάποιος άλλος («είναι αργός, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς», κλπ…). Τονίζουν επίσης ότι δεν αρκεί απλά ένα καλό διάβασμα ενόψει των αγώνων με τον ΑΠΟΕΛ, στηρίζοντας ακόμη περισσότερο την άποψή τους για αλλαγές και βελτίωση στο κέντρο της άμυνας.

Επίσης, οι Αζέροι θεωρούν ως φαβορί μεγάλο για την 1η θέση στον πρώτο όμιλο, τη Σεβίλλη (λογικό) και πιστεύουν κι αυτοί ότι η 2η θέση θα «παιχτεί» ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Καραμπάχ (λογικό και αυτό), διότι η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο παρά την πρόοδο που σημειώνει κατά τελευταία χρόνια, θεωρείται απίθανο να διεκδικήσει πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Είναι υπέροχο ότι βρισκόμαστε στον όμιλο με τον ΑΠΟΕΛ γιατί έτσι μπορεί κανείς να πει πως έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε πρόκριση στην επόμενη φάση. Πιστεύω πως παρόλο που αποκλείστηκε η Καραμπάχ από τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούμε να έχουμε όφελος στα παιχνίδια μαζί του, εντός κι εκτός έδρας. Είμαστε μεν καλοί ομάδα, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μας…», είπε ο βετεράνος παίκτης Ναζίμ Σουλεϊμάνοφ.

«Θα είναι μια καλή ευκαιρία για την Καραμπάχ να πάρει εκδίκηση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ γιατί είναι η ομάδα με την οποία θα διεκδικήσει τη 2η θέση στον όμιλο. Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε σε βάρος της στον επαναληπτικό του Μπακού λόγω των πολλών λαθών στην άμυνα. Η Σεβίλλη έχει αλλάξει πολύ συγκριτικά με πέρυσι που ήταν πολύ ισχυρότερη. Έχει προπονητή τον πρώην τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνικής Ισπανίας, τον Λοπετέγι και πώλησε το “βομβαρδιστικό” της Μπεν Γεντέρ (σ.σ. στη Μονακό έναντι 40.000.000 ευρώ). Την περασμένη σεζόν παρακολούθησα ένα παιχνίδι της Σεβίλλης. Η η ομάδα του περασμένου έτους ήταν πολύ ισχυρότερη, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι σύλλογοι μας δεν είναι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστούν τη Σεβίλλη», υποστηρίζει ο σχολιαστής του καναλιού CBC Ελνούρ Μαμαντλί και προσθέτει πως «η Καραμπάχ θα είναι τελικά η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη».

Ένας άλλος σχολιαστής, ο Ισμαήλ Αμπντουλγέεφ, λέει: «Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε ποτέ μια ιδανική ομάδα για την Καραμπάχ. Βλέπω τη Σεβίλλη ως 1η. Θα γίνει μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Καραμπάχ και ΑΠΟΕΛ. Ελπίζω ότι θα χαρούμε εμείς στο τέλος, αλλά θα ήθελα να σημειώσω ότι έχουν πάθος στην Κύπρο. Στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, η πρόκριση για την Καραμπάχ χάθηκε κατά λάθος, αλλά πιστεύω ότι στο Europa League, ο Κουρμπάνοφ και οι παίκτες του θα κάνουν το σωστό. Τη Ντουντελάνζ δεν τη θεωρούμε ως αντίπαλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ