aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σαν τη μέρα με τη νύχτα

ΑΠΟΕΛ: Σαν τη μέρα με τη νύχτα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στην τελική ευθεία των υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ, εννοείται πως όλοι οι ποδοσφαιριστές, μηδενός εξαιρουμένου, κρίνονται απαραίτητοι στο πλάνο του Σάββα Πουρσαϊτίδη προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος της κατάκτησης του κυπέλλου. Ακόμα και αυτοί που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχωρούν τέλος της σεζόν, όπως είναι ο Ανουάρ Τουχαμί.

Βλέπετε, ο Μαροκινός μέσος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, με τους Ισπανούς να αναφέρουν πως η ρήτρα αγοράς αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ. Απλησίαστο ποσό για οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα και, ασφαλώς, ποσό που δεν αντικατοπτρίζει την αξία του, με βάση τις εμφανίσεις του κατά την τρέχουσα σεζόν.

Ο 26χρονος μπήκε με φόρα στον ΑΠΟΕΛ και με το «καλημέρα» αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, η απόδοσή του έπεσε κάθετα, αδυνατώντας να πατήσει φρένο στη γενικότερη κατρακύλα του συνόλου.

Ξέχωρα από τους τραυματισμούς που πέρασε, κάτι που αποτέλεσε τροχοπέδη ώστε να φορτώσει πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, έβγαλε μπόλικα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το στατιστικό που λέει πως στο τρέχον πρωτάθλημα δέχθηκε 8 κίτρινες κάρτες, μακράν τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του.

Πρόκειται για μονάδα που κουβαλά καλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και διαθέτει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να συνδράμει αποφασιστικά για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Ανόρθωσης στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Κάτι που έπραξε, υπενθυμίζουμε, στις διπλές αναμετρήσεις με την Ομόνοια.

Επομένως, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης προσπαθεί να διατηρήσει «ζεστό» και κυρίως συγκεντρωμένο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και τον δυναμικό μέσο ώστε να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Εξάλλου, πολλά θα κριθούν στον ΑΠΟΕΛ από την κατάληξη της σεζόν.  Διαφορετικό σκηνικό θα προκύψει με έξοδο στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και διαφορετικό, βεβαίως, χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ