aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…

ΑΠΟΕΛ: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είτε με λιοντάρια έχει να κάνει (όπως είναι το προσωνύμιο) της Μπιλμπάο είτε με ταύρους ένεκα της καταγωγής και της φήμης της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου (και των Βάσκων) στις ταυρομαχίες, ο ΑΠΟΕΛ θα μπει στο γήπεδο ως θρύλος και θα χιμήξει της Αθλέτικ στο ΓΣΠ! Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν εκ νέου ραντεβού με την Ιστορία, σε έναν ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό σταθμό, την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (20:00 / ΡΙΚ 2).

Την αποστολή και το έργο τους τα γνωρίζουν παραπάνω από καλά άπαντες στον ΑΠΟΕΛ. Και επειδή οι εποχές του «αέρα» και με «εφ’ όπλου λόγχη» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί για τον ΑΠΟΕΛ της νέας εποχής, το σλόγκαν και η προσέγγιση σε τέτοιας υφής και χαρακτήρα ματς άλλαξαν. Η Ευρώπη δεν καταλαβαίνει και προπάντων δεν τρομάζει από τέτοια. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, στην εποχή του «Internet of Things»!

Επί της ουσίας. Ο ΑΠΟΕΛ στον αποψινό αγώνα με τους Βάσκους θα κληθεί να συμπεριφερθεί ευρωπαϊκά, να παίξει έξυπνα. Να μη χάσει το μυαλό του από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να παρασυρθεί. Και ναι, να καταθέσει πάθος και αποφασιστικότητα. Δίπλα του το πορτοκαλί ηφαίστειο, που θα κοχλάζει για να εκραγεί με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή στα 90’ ή στα 120’ ή για όσο χρειαστεί.

Η Μπιλμπάο δεν είναι Αστάνα, δεν είναι Γιανγκ Μπόις, δεν είναι Ολυμπιακός Πειραιώς. Πρόκειται για ομάδα εντελώς διαφορετικού μοντέλου και επιπέδου. Η Μπιλμπάο ήταν και παραμένει το φαβορί, με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να τους «πληγώνει», γι’ αυτό και έρχονται (πλέον) προετοιμασμένοι.

Μάλλον δεν θα μπουν σαν ταύροι εν υαλοπωλείω, αφού πλέον δεν τους παίρνει, αλλά και γιατί στους εκτός έδρας αγώνες πρόκειται για «άλλη» ομάδα. Αυτό βέβαια δεν τους καθιστά λιγότερο επικίνδυνους, καθώς αν δεν παίρνει μια τους Βάσκους να ορμήσουν σαν ταύροι για να «σκοτώσουν» την πρόκριση, δεν παίρνει δέκα τον ΑΠΟΕΛ να επιτεθεί και να προσπαθήσει να «πατήσει» την Μπιλμπάο.

Το γκολ (λογικά) αργά ή γρήγορα θα έρθει για τον ΑΠΟΕΛ, αφού οι στατιστικές λένε πως σκόραρε σε όλα του τα παιγνίδια, στη φάση των ομίλων. Πέραν τούτου, το γκολ είναι ζητούμενο για τους γαλαζοκίτρινους και έχει τους τρόπους και τους ποδοσφαιριστές για να το πετύχει. Φτάνει να μη σκοράρει πρώτη η Αθλέτικ γιατί μετά τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για τους γαλαζοκίτρινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ