aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

ΑΠΟΕΛ: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

Οι παλμοί ανεβαίνουν, η αδρεναλίνη εκτοξεύεται, οι χιλιάδες οπαδοί ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες, οι εντολές από τον κόουτς πέφτουν σαν βροχή. Στον ΑΠΟΕΛ, ζουν και αναπνέουν για τον αγώνα της Πέμπτης (4/8) απέναντι στην Κιζιλζάρ του Καζακστάν (20:00, Cablenet1). Δεν βλέπουν την ώρα που η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα του ΓΣΠ και με περίσσια ορμή, από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τα δικά τους «θέλω» και «πρέπει» στον αγωνιστικό χώρο, θέτοντας τις βάσεις για πρόκριση στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Απέναντι σε ένα σύνολο που μετρά κάτι περισσότερο από μισό πρωτάθλημα επίσημων αγώνων και απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την τριταθλήτρια Κροατίας, Όσιγεκ, εννοείται ότι απαιτείται η μέγιστη προσπάθεια. Οι γαλαζοκίτρινοι, με μόλις δύο 90λεπτα στα πόδια και με την είσοδο στην 11άδα νέων προσώπων, βρίσκονται σε περίοδο που προσπαθούν να αναπτύξουν συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα, κάτι που πάντοτε εγκυμονεί κινδύνους. Ωστόσο, διαθέτουν ποιοτικότερο και πιο έμπειρο σύνολο σε σχέση με τους Καζάκους και με ώθηση αφενός τις 12.000 ΑΠΟΕΛίστες και αφετέρου την πολύ καλή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ, δηλώνουν πανέτοιμοι.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή που προετοιμάζει την ομάδα με κάθε επιμέλεια, θα βασιστεί εάν όχι σε όλους, στους πλείστους ποδοσφαιριστές που άρχισαν το νικηφόρο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης. Δηλαδή, μπροστά από τον Βιντ Μπέλετς θα είναι οι Ανδρέας Καρώ, Χοσέ Κρέσπο και στα άκρα της οπισθοφυλακής οι Ισάμ Τσεπάκ, Φράνκο Φεράρι. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Μουρτάζ Νταουσβίλι, Κίνγκσλεϊ Σαρφό και Ντάλσιο. Στις πτέρυγες το προβάδισμα έχουν οι Δημήτρης Θεοδώρου και Ντιεμερσί Εντονγκαλά, την ίδια ώρα που ο Μαρκίνιος μετρά άλλη μία εβδομάδα προπονήσεων, επομένως και πιο εγκλιματισμένος στο νέο σταθμό της καριέρας του. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μάριος Ηλία.

Οι Λούκας Βιγιαφάνιες, Γκεόργκι Κοσταντίνοφ που προστέθηκαν προσφάτως στο ρόστερ, ανεβάζουν καθημερινώς ρυθμό και ασφαλώς, στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στην Αστάνα Αρένα (11/8, σέντρα στις 15:00) θα είναι καταφανώς πιο έτοιμοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ