aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σαν επιστροφή στην κανονικότητα

ΑΠΟΕΛ: Σαν επιστροφή στην κανονικότητα

Στο πελώριο αήττητο των 29 παιχνιδιών με 3-0 νίκες και εννιά ισοπαλίες, έρχονται μετά από μικρή παύση τριών παιχνιδιών να προστεθούν πέντε σερί νίκες. Κάνοντας την ολική ανατροπή στο προψεσινό πρώτο ματς της φάσης των «8» του κυπέλλου με την Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ διεύρυνε το σερί του στα «αιώνια» ντέρμπι. Έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες εις βάρος της συμπολίτισσας δείχνει πως έχει πάρει ξανά τον «αέρα» της για τα καλά.

Ίσως και να μιλούσαμε για μίνι παράδοση που δεν θα έλεγε πολλά εάν δεν υπήρχε το μεγάλο πρόσφατο γαλαζοκίτρινο παρελθόν. Την περίοδο 2020-21 μπήκε στοπ σε 29 παιχνίδια δίχως ήττα για τον ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια. Ένας τεράστιος αριθμός για το πιο κλασικό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Όταν ήρθαν οι δύο ήττες στη σειρά 0-3 και 0-1, μα και η ισοπαλία στο κύπελλο την ίδια σεζόν (1-1), πολλοί άρχισαν να υποψιάζονται πως η ιστορία άρχισε να γράφεται από την ανάποδη. Το ευνοούσε η επιστροφή της Ομόνοιας σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρώτα χρόνια της διοίκησης Παπασταύρου σε αντίθεση με την κάθετη πτώση του ΑΠΟΕΛ εκείνη την περίοδο.

Όλα σταμάτησαν όμως στη ρεβάνς του κυπέλλου εκείνης της σεζόν, όταν ήρθε η νίκη με 1-0. Ακολούθησαν δύο νίκες με το ίδιο σκορ (4-2) για το πρωτάθλημα 2021-22, η επιβλητική τεσσάρα στο εν εξελίξει πρωτάθλημα (4-0) και η ψεσινή επικράτηση στο κύπελλο.

Εν κατακλείδι, στο πελώριο αήττητο των 29 παιχνιδιών με 3-0 νίκες και εννιά ισοπαλίες, έρχονται μετά από μικρή παύση τριών παιχνιδιών να προστεθούν πέντε σερί νίκες. Σαν επιστροφή στην κανονικότητα.
Γεγονός που γιγαντώνει την παράδοση υπέρ του ΑΠΟΕΛ και φυσικά την ψυχολογία ενόψει των δύο μαχών που έπονται. Μία για το πρωτάθλημα και μία για τη ρεβάνς του κυπέλλου. Εάν θα παίξει κάποιο ρόλο, θα το μάθουμε στο εγγύς μέλλον…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ