aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σαμπάλα, ένας και μοναδικός

ΑΠΟΕΛ: Σαμπάλα, ένας και μοναδικός

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως από τους 28 ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν στο τρέχον πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, συμπεριλαμβανομένου και του Φράνσις Ουζόχο που αποχώρησε, μόλις ένας ποδοσφαιριστής έχει παίξει και στα εννέα παιχνίδια! Ο λόγος για τον Φακούντο Σαμπάλα, ο οποίος από το ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Πάφος FC έως το ντέρμπι με την ΑΕΛ είναι ο μοναδικός που δεν είδε ούτε ένα 90λεπτο από τον πάγκο της ομάδας ή την κερκίδα, κάτι αξιοσημείωτο.

Ο 22χρονος ακραίος αμυντικός μόλις δύο φορές έχει αγωνισθεί ως αλλαγή, μία φορά από το τέως προπονητή της ομάδας Σάββα Πουρσαϊτίδη και άλλη μία από τον νυν, Σωφρόνη Αυγουστή. Σύμπτωση; Τα 90λεπτα διεξήχθηκαν μακριά από το ΓΣΠ και ισάριθμες φορές ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε την ήττα (Πάφος FC 0-4, Απόλλων 1-2), με τον βραχύσωμο παίκτη να περνά εσπευσμένα ως εξωτερική κίνηση του κόουτς. Το κοντέρ του Σαμπάλα «γράφει» 711 λεπτά και βρίσκεται στην τρίτη θέση των παικτών με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον τρέχον πρωτάθλημα. Στην πρώτη θέση έχει πλέον περάσει ο Λούκας Σόουζα (767) και ακολουθεί ο Ανδρέας Καρώ (751), ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά σε μεσαία και αμυντική γραμμή, αντιστοίχως.

Για τον Σαμπάλα που ντύθηκε στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στα μισά της περσινής διαδρομής, οι απόψεις για την αγωνιστική παρουσία του διίστανται. Δεν αντιλέγει κανείς πως πρόκειται για φιλότιμο, πεισματάρη, εργατικό, μαχητικό και παθιασμένο παίκτη. Ωστόσο, δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Το γεγονός πως είναι 22 ετών και πρώτη φορά «κατέβηκε» στην Ευρώπη να παίξει ποδόσφαιρο, αποτελούν ελαφρυντικά.  Ο Αργεντινός, πάντως, στο νέο ρόλο του αριστερού μπακ-χαφ, δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί και έχει καλύτερα «πατήματα» στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζει πως οι απαιτήσεις είναι προφανώς περισσότερες και η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του ώστε να αξιοποιήσει τις μαζεμένες ευκαιρίες που παίρνει, ελλείψει ασφαλώς ισχυρής εναλλακτικής επιλογής που θα αμφισβητήσει τη θέση του. Βλέπετε, ο Χρίστος Γουίλερ δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ