aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σα Πίντο για την… τιμή της Πορτογαλίας

ΑΠΟΕΛ: Σα Πίντο για την… τιμή της Πορτογαλίας

Όλα συνηγορούν πως ο ΑΠΟΕΛ θα ανακοινώσει τον τέταρτο Πορτογάλο προπονητή της ιστορίας του, καθώς τα βρήκε σε όλα με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Οι προηγούμενοι τρεις πάντως δεν μακροημέρευσαν στον Αρχάγγελο και ο συμπατριώτης τους θέλει να σπάσει το… μοτίβο.

Πρώτος ήταν ο Πάουλο Σέρζιο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 ανέλαβε το πιο βαρύ φορτίο. Διαδέχτηκε στον πάγκο τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Προσελήφθη στις 20 Μαΐου, αλλά μόλις που πρόλαβε την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, καθώς στις 4 του μήνα αποτέλεσε παρελθόν με 3 νίκες, πέντε ισοπαλίες και 3 ήττες. Η εικόνα της ομάδας δεν έπειθε, ενώ χρεώθηκε την αποτυχία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο χρόνια ήρθε ο δεύτερος από τη χώρα του Βάσκο ντα Γκάμα. Ο λόγος για τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος ήταν προπονητής του ΑΠΟΕΛ από τις 21 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου 2015. Πέτυχε τον μικρό ευρωπαϊκό στόχο με την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εντούτοις ο αποκλεισμός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την Αστάνα ήταν ο κύριος λόγος που αποτέλεσε παρελθόν με απολογισμό δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Ο τρίτος της παρέας έχει να λέει πως οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την περίοδο 2017-18, o Μπρούνο Μπαλταζάρ διαδέχτηκε στον πάγκο τον Γιώργο Δώνη για τα τελευταία εφτά παιχνίδια, έγινε η επικράτηση στην κούρσα με τον Απόλλωνα και παρέμεινε για την επόμενη σεζόν. Ήρθε όμως η Αστάνα και πάλι να ρίξει εκτός Γιουρόπα Λιγκ τους γαλαζοκίτρινους, στα πλέι οφ, με αποτέλεσμα να πάρει απολυτήριο. Άντεξε από τις 22 Μαρτίου έως 17 Σεπτεμβρίου, με απολογισμό 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Για τέταρτη φορά λοιπόν, εκτός απροόπτου τα ηνία θα δοθούν σε Πορτογάλο τεχνικό. Ο Σα Πίντο θα προσπαθήσει να σώσει την… τιμή των συμπατριωτών του, θέλοντας να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι. Να αρχίσει και να τελειώσει τη σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, οδηγώντας τον στον δρόμο των τίτλων και της ευρωπαϊκής καταξίωσης, γράφοντας το όνομά του ανάμεσα σε αυτά των επιτυχημένων προπονητών της ιστορίας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ