aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ρυθμίζει τα πάντα ο Ζαχίντ

ΑΠΟΕΛ: Ρυθμίζει τα πάντα ο Ζαχίντ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ανεξαρτήτως από το τι έγινε ή δεν έγινε καλύτερα το περασμένο καλοκαίρι, ο Γκάγιας Ζαχίντ ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί έναν εκ των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ. Αν όχι ο σημαντικότερος. Η απόδοσή του στη φετινή ομάδα των γαλαζοκιτρίνων καθορίζει πάρα πολλά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, στα καλά διαστήματα που είχαν οι πρωτευουσιάνοι από την αρχή της τρέχουσας περιόδου, ο Ζαχίντ αποτέλεσε το άλφα και το ωμέγα. Από αυτόν «εκκολάφθηκαν» οι πλείστες επιθετικές ενέργειες που κατέληξαν σε τελική προσπάθεια και λόγω αυτού, είχε λειτουργήσει πιο ορθολογικά το σύνολο στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν θα πάμε μακριά. Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Δόξα Κατωκοπιάς, ο 26χρονος επιτελικός μέσος έβγαλε τη σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Γιώργου Μερκή και αυτός, με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Επίσης, κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η σύμπτωση με Μερκή και η «ξηρασία» 305 ημερών

Ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Τόμας ντε Βινσέντι, το βάρος έπεσε εξ ολοκλήρου στα πόδια του Πακιστανού με νορβηγική υπηκοότητα ποδοσφαιριστή. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος, ότι μπορεί να έχει τεράστια επιρροή στη συνολική εικόνα της ομάδας του και η αλήθεια είναι πως προσπαθεί για το καλύτερο.

Ο Μικ Μακάρθι τα λέει σχεδόν καθημερινά με τον Ζαχίντ, θεωρώντας πως και στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα θα έχει σημαντικότατο ρόλο να επιτελέσει στον αγωνιστικό χώρο ώστε ο ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει τη δεύτερη σερί νίκη, «πηγαίνοντας» με φόρα στο ντέρμπι με την Ομόνοια, στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μιχαΐλοβιτς, ίσως ένα αδίκως… «καμένο χαρτί»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ