aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ρέζα Vs Ντελατόρε, προφανώς το σκέφτηκε ο Πετρίδης...

ΑΠΟΕΛ: Ρέζα Vs Ντελατόρε, προφανώς το σκέφτηκε ο Πετρίδης…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Προφανώς το σκέφτηκε και μια και δυο φορές, ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, πριν μιλήσει για επιθετική ενίσχυση τον Γενάρη. Όσο κι αν είναι ηλίου φαεινότερο πως οι γαλαζοκίτρινοι (παρά τα 18 γκολ ενεργητικό) «πονάνε» στη θέση του «φουνταριστού». Ρέζα και Ντελατόρε δεν είναι στα καλύτερά τους ή τέλος πάντων δεν μπορούν να μπουν στην «εξίσωση» της ομάδας και ν’ αφήσουν κι αυτοί τα αποτυπώματά τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι γαλαζοκίτρινοι για το έβδομο συνεχόμενο.

Για την ακρίβεια άφησαν τα «αποτυπώματά» τους, μόνο που αυτά είναι αν όχι τραγικά, απογοητευτικά. Από την αρχή της περιόδου, μέχρι και σήμερα, παρόλο που αμφότεροι πήραν ή και συνεχίζουν να παίρνουν τις ευκαιρίες τους, εντούτοις τα δείγματα γραφής τους παραμένουν κάτω της βάσης. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν μπορούν -μέχρι τον Γενάρη- να αναστρέψουν την κατάσταση, γι’ αυτό διοίκηση και τεχνική ηγεσία παίρνουν τα μέτρα τους. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη «μέγκενη», από την άποψη πως αφενός θέλει να πιάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα τις (αγωνιστικές) στροφές του και αφετέρου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, προκειμένου να έχει τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά την υπόθεση τίτλος. Οι αριθμοί και τα πεπραγμένα και των δύο σ’ αυτές τις εννέα πρώτες αγωνιστικές, αλλά και οι αγώνες της Ευρώπης αποτελούν τον καλύτερο καθρέφτη για αμφότερους.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΝΤΕΛΑΤΟΡΕ

Στην αρχή της περιόδου και με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στο τιμόνι, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ του εναντίον της Χάποελ Μπερ Σέβα, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ, αποτελεί το χάι λάιτ, από τις φετινές του συμμετοχές, ενώ στο ενεργητικό του έχει άλλο ένα γκολ στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των γαλαζοκίτρινων. Παρόλα αυτά η προσφορά του ήταν και παραμένει πενιχρή.

Με την έλευση του Πάολο Τραμετσάνι, ο Ιταλός έδειξε την προτίμησή του στον Ρέζα, με τον Ντελατόρε να μετρά μηδέν γκολ στο πρωτάθλημα σε 243 λεπτά συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος, στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε δύο αγώνες ως βασικός, ενώ άλλες πέντε φορές πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή, πλην όμως ακόμη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε 167 λεπτά, σε δύο αγώνες για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλους πέντε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου πέτυχε και τα δύο γκολ που έχει φέτος καταγεγραμμένα στο ενεργητικό του. Τα νούμερα, προφανώς και δεν τιμάνε τον Ντελατόρε, του οποίου είναι ο δεύτερος χρόνος στην ομάδα και θα περίμενε κανείς πως φέτος θα ήταν ακόμα καλύτερος από πέρσι. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Ντελατόρε παραμένει χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα και δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.

ΡΕΖΑ Γκουτσανεζάντ

Ο Ιρανός με ολλανδική υπηκοότητα ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως ένα πολύ καλό όνομα, αφού φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό με την παρουσία του σε ομάδες της Ολλανδίας (Go Ahead), στο Βέλγιο (Σεντ Τρουίντεν) και στην Αγγλία (Τσάρλτον). Αγωνίστηκε μάλιστα και στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας κάτω των 16. Έτσι, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, αλλά και οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ανέμεναν πως ο Ρέζα θα έδινε αυτό το κάτι παραπάνω που ήθελε η ομάδα στη γραμμή κρούσης.

Αν και το πρώτο του γκολ ήρθε σχετικά νωρίς, στον αγώνα με τη Σαλαμίνα και όλοι περίμεναν πως θα είχε και την ανάλογη συνέχεια, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές αγωνιστικές για να ξαναδεί δίχτυα και πιο συγκεκριμένα φτάσαμε στην 7η αγωνιστική όταν σκόραρε κατά της Αλκής. Αυτά ήταν τα δύο και μοναδικά τέρματα που πέτυχε σε 628 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε εννέα αγώνες, εκ των οποίων στους οκτώ άρχισε ως βασικός και στον ένα πέρασε ως αλλαγή. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δήλωσή του, μάλιστα (και είναι προς τιμήν του) αναγνώρισε πως, «ο Ρέζα δεν είναι πολύτιμος αυτή τη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ». Η συνέχεια θα δείξει αν ο 31χρονος επιθετικός θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας, των οπαδών, της διοίκησης και του Τραμετσάνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ