aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ρενάν πες αλεύρι, ο Θρύλος σε γυρεύει!

AΠΟΕΛ: Ρενάν πες αλεύρι, ο Θρύλος σε γυρεύει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν γνωστοποιήθηκε η απόκτηση του Ρενάν Μπρεσάν, η αλήθεια είναι πως λίγοι στον ΑΠΟΕΛ προέβαλαν σοβαρές ενστάσεις. Και αυτό ήταν, προφανώς, απόρροια των ακόλουθων: Έκανε όνομα αγωνιζόμενος στην ΜΠΑΤΕ τη διετία 2010-12 (δύο φορές MVP του πρωταθλήματος), πωλήθηκε για 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία) ενώ κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Ρίο Αβε, μετρώντας σε 68 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, 8 τέρματα και 10 ασίστ.

Προστέθηκε στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεσοεπιθετική γραμμή, ωστόσο μέχρι στιγμής ό,τι καλό έχει να επιδείξει περιορίζεται σε ορισμένες καλές κινήσεις. Γενικώς ο 27χρονος Βραζιλιάνος αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών στο ξεκίνημά του στην Κύπρο, κάτι που αντιλαμβάνεται και ο ίδιος.

Αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε τη θερινή περίοδο και δεν πήρε μπρος. Τα μόλις 223 λεπτά που αγωνίσθηκε σε Κύπρο και Ευρώπη (τον κατατάσσουν στην 18η θέση όσον αφορά στο χρόνο συμμετοχής των παικτών του ΑΠΟΕΛ), λένε πολλά.

Οι απαιτήσεις που «γέννησε» η έλευσή του στους πρωταθλητές μάλλον του δημιούργησαν επιπρόσθετο άγχος και στην προσπάθειά του να αναλάβει ηγετικό ρόλο «πνίγηκε». Του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός ενώ στα πρώτα ματς που αγωνίσθηκε έδειξε κάποια σημάδια «χαλαρότητας», τα οποία από κάποιους στην εξέδρα παρεξηγήθηκαν.

Ο Κρίστιανσεν πιστεύει σε αυτόν και σκοπεύει να του δώσει ευκαιρίες στη συνέχεια, γνωρίζοντας πως εάν πράξει το αντίθετο θα καταρρακώσει τον παίκτη ψυχολογικά. Ο Μπρεσάν, πάντως, στο τελευταίο ματς με τη Δόξα κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα και στον ΑΠΟΕΛ εύχονται πως θα αποτελέσει την αφετηρία για να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ