aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ρεκόρ σκοραρίσματος, ανατροπών και πολλών άλλων!

ΑΠΟΕΛ: Ρεκόρ σκοραρίσματος, ανατροπών και πολλών άλλων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Η φετινή χρονιά μπορεί να μην ήταν η καλύτερη δυνατή από πλευράς απόδοσης παρ’ όλα αυτά στους πιο κρίσιμους από κάθε άποψη αγώνες ο ΑΠΟΕΛ όρθωσε το ανάστημα του και με την στόφα του αιώνια πρωταθλητή κατάφερε και έβαλε στην βιτρίνα του ένα ακόμα τρόπαιο πρωταθλητή.

Πίσω από μια κατάκτηση πρωταθλήματος κρύβονται οι μαγικοί αριθμοί αυτοί που καθόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή την πορεία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Υπεροχή που δεν αντιγράφεται

Ένα αρνητικό στατιστικό αν ξεκινήσουμε απ’ αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η άμυνα των γαλαζοκιτριτρίνων τους πλήγωσε αρκετές φορές και έβαλε δύσκολα στην συνολική του πορεία.

Μόλις 12 αγώνες από τους 36 κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του δεχόμενος φέτος 35 τέρματα που αντιστοιχεί σχεδόν ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Με τη φωτοβολίδα ανά χείρας όλοι οι παίκτες (pics)

Από κει και έπειτα εξαιρετικός είναι ο απολογισμός σκοραρίσματος με τα 92 γκολ που έχει πετύχει έχοντας μέσω όρο περισσότερα από 2,5 γκολ ανά αγώνα στατιστικό εξαιρετικό αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε τεράστιο πρόβλημα σκοραρίσματος.

Διαβάστε επίσης: O μασκοφόρος «Σκούλλος» και το σύνθημα του Ενσούε 

Παράλληλα μόλις σε 6 αγώνες δεν μπόρεσε να μην σκοράρει στις ήττες  από Ανόρθωση 1-0 και Απόλλωνα 4-0 καθώς επίσης και στις ισοπαλίες με Άρη 0-0, Ανόρθωση 0-0, ΑΕΚ 0-0 και ΑΕΛ επίσης 0-0.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήρθε επί της Δόξας το 8-0 ενώ η μεγαλύτερη ήττα ήρθε από τον Απόλλωνα με το 4-0 του ΓΣΠ.

Κέρδισε συνολικά 10 πέναλτι στο φετινό μαραθώνιο τα οποία μετέτρεψε σε γκολ ενώ το κυριότερο στατιστικό που τον έστεψε και φέτος πρωταθλητή ήταν οι μεγάλες ανατροπές που πέτυχε.

Διαβάστε επίσης: Τα βίντεο της αποθέωσης στον εξώστη του ΑΠΟΕΛ

Οι 9 στο σύνολο ανατροπές του αποτελούν ρεκόρ 20ετίας και την φετινή σεζόν του έγιναν συνήθεια.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με την ανατροπή κόντρα στην Σαλαμίνα όπου μετέτρεψε το 1-0 σε 1-4 εκτός έδρας, ακολούθησε η εντός έδρας ανατροπή με τη Σαλαμίνα όπου το 0-1 έγινε 2-1, με ΑΕΛ εντός όπου μετέτρεψε το 0-2 σε 2-1, ακολούθησε η ΑΕΚ με το 0-1 όπου έγινε 3-1, η εκτός έδρας στο Τσίρειο κόντρα στον Απόλλωνα όπου το 1-0 έγινε 2-1.

Με Εθνικό εντός έδρας κάνοντας το 0-1 σε 7-1 ήρθε μετά η ανατροπή επί του Απόλλωνα όπου μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 στο ντέρμπι κορυφής, ακολούθησε η ΑΕΛ όπου προηγήθηκε στο  Τσίρειο με 1-0 αλλά έφερε τα κάτω πάνω ο ΑΠΟΕΛ κάνοντας το 2-1 ενώ έκλεισε ακόμα πιο ιδανικά την χρονιά με το 0-1 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ το οποίο μετέτρεψε σε 2-1 κατακτώντας και μαθηματικά τον τίτλο.

Ενδιαφέρουν και αυτά:

Οι 86 βαθμοί είναι η κορυφαία επίδοση στο πρωτάθλημα.

Το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα είναι η κορυφαία απόδοση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Οι 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα αποτελούν ρεκόρ για τον ΑΠΟΕΛ στην φάση των πλέι-οφ.

Οι 27 νίκες του στο πρωτάθλημα είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στον θεσμό.

Νίκησε όλες τις ομάδες που βρίσκονται στην 6άδα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ