aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ψάχνοντας το «flying start» στον μαραθώνιο

ΑΠΟΕΛ: Ψάχνοντας το «flying start» στον μαραθώνιο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ετεροχρονισμένη πρεμιέρα για τον ΑΠΟΕΛ, που ρίχνεται σήμερα στη μάχη του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ.  Οι πρωταθλητές αρχίζουν την προσπάθεια έχοντας ως πρωταρχικό στόχο (τι άλλο;) τη διατήρηση των κεκτημένων και παράλληλα να μπουν με το δεξί στη μάχη του πρωταθλήματος. Πρώτη γεύση από πρωτάθλημα και για τον Τόμας Ντολ, που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει πλειάδα επιλογών για την πρεμιέρα της ομάδας του.

Είναι σημαντικό οι γαλαζοκίτρινοι ν’ αρχίσουν με νίκη την προσπάθειά τους για έναν ακόμα λόγο, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη θα ριχθούν στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ, με πρώτο αντίπαλο την Ντουντελάνζ. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί να έχουν την ανάλογη ψυχολογία απέναντι σε μιαν ομάδα που ανέκαθεν τα μεταξύ τους παιγνίδια είχαν τον χαρακτήρα ντέρμπι. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το σκορ ήταν «κλειστό» και λίγο πολύ το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα.

Βέβαια, σ’ αυτό το κομμάτι πολλά θα εξαρτηθούν από την τακτική, αλλά και τα πρόσωπα που θα επιλέξει για να αρχίσει τον αγώνα ο Τόμας Ντολ. Από τη στιγμή που έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά, και όπως θα γνωρίζει, πρόθεση της ΑΕΛ είναι να «χαλάσει» το παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ και να του «σπάσει» τον ρυθμό, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν πιο πολύ επιθετικό σχηματισμό.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να δείξει χαρακτήρα και να φύγει «flying start» στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και να δώσει την ευκαιρία στους οπαδούς του να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη στο νέο πρωτάθλημα. Τους οπαδούς του, για τους οποίους είναι μια καλή ερώτηση ως προς το πόσοι θα μαζευτούν στις κερκίδες του ΓΣΠ, μετά (και) την πρόκριση της ομάδας του σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ