aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ψάχνει να βρει το λάθος πριν «σφίξει» η θηλιά στον λαιμό

ΑΠΟΕΛ: Ψάχνει να βρει το λάθος πριν «σφίξει» η θηλιά στον λαιμό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ δεν λέει να βρει την ησυχία του. Πάνω που πέρασε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου έστω με δύο ισοπαλίες, ήλθε η νέα βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα για να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας όσον αφορά στην ευόδωση του στόχου. Πάει πλέον στο Τσίρειο την ερχόμενη Κυριακή για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα με την πλάτη στον τοίχο (-2).

Οι γαλαζοκίτρινοι εμφανίστηκαν προχθές στο ΓΣΠ καλύτεροι συγκριτικά με τις τελευταίες τους εμφανίσεις, με τους πλείστους ποδοσφαιριστές να δείχνουν πιο φρέσκοι. Χάθηκαν όμως σημαντικές ευκαιρίες, με το άγχος να «πνίγει» ιδιαίτερα τους νεαρούς παίκτες, κάτι που φάνηκε στην τελική ενέργεια. Δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις οι πρωτευουσιάνοι, αλλά σε αυτές που «εκκόλαψαν» θα μπορούσαν να σκοράρουν έστω μία φορά.

Διαβάστε επίσης: «Πονοκεφαλιάζει» για το κέντρο της άμυνας ο Τραμετσάνι

Οι τρεις μόλις νίκες στα δέκα τελευταία ματς και καμία στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας στο πρωτάθλημα, προφανώς «φωτογραφίζουν» πολλά και θέτουν άπαντες προ των ευθυνών τους. Με τέτοιες επιδόσεις και με τα παιχνίδια που απομένουν να έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας, τα περιθώρια θα στενέψουν σε πολύ επικίνδυνο σημείο. Με το να παίζεις καλά, πρωτάθλημα δεν έρχεται, οπότε όσο υπάρχει χρόνος, καλούνται στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» να αφυπνιστούν. Και πρώτος, προφανώς, ο Πάολο Τραμετσάνι. Γιατί αν δεν το πράξει πρώτα ο προπονητής, αποκλείεται να… ξυπνήσουν πρώτοι οι παίκτες. Έτσι δεν είναι;

Καλές οι δηλώσεις στην Ιταλία και οι αναφορές σε στατιστικά στοιχεία μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ  («ο ΑΠΟΕΛ με τη δική του παρουσία είναι η ομάδα με τους πιο πολλούς βαθμούς»), αλλά θα πρέπει μάλλον να έχει αντιληφθεί ότι σε ενδεχόμενο ήττας στο επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, η θηλιά στο λαιμό θα σφίξει επικίνδυνα.

Το καμπανάκι ήχησε όσο ποτέ προηγουμένως. Οπότε, εάν στον ΑΠΟΕΛ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, οφείλουν να το πράξουν τώρα. Να βρουν το λάθος και να το διορθώσουν. Διότι, όπως ήλθαν τα πράγματα και με την ομάδα να αφαιρεί η ίδια πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, το κλίμα θα στραβώσει για τα καλά. Η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι καλούνται να βγάλουν την ποιότητά τους πριν το τρένο σφυρίξει τρεις φορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ