aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πρώτος κίνδυνος για προσφυγή στη δεύτερη θητεία Πετρίδη

ΑΠΟΕΛ: Πρώτος κίνδυνος για προσφυγή στη δεύτερη θητεία Πετρίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Άλλο ένα επεισόδιο του σίριαλ «Τόμι Ορ»… παίχτηκε χθες. Ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός προχώρησε σε μονομερή διακοπή του συμβολαίου του με τον ΑΠΟΕΛ, αφού δεν δηλώθηκε στην ΚΟΠ για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2018-19. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου των πρωταθλητών Νεκτάριος Πετεβίνος, δήλωσε ότι δεν έχει προκύψει οριστική εξέλιξη και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Πού αποσκοπεί, όμως, η κίνηση του Ορ;», είναι το εύλογο ερώτημα. Κατ’ αρχάς θέλει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, για να μη μείνει σε απραξία και να λαμβάνει τυπικά μέρος στις προπονήσεις στον Αρχάγγελο. Ωστόσο, όπως πληροφορηθήκαμε, θα συνεχίσει να εξαντλεί τα περιθώρια για να βρει κοινή συνισταμένη με τους γαλαζοκίτρινους σχετικά με την αποζημίωσή του. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αποκάλυψε χθες το «Goal», θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προσφυγή του στη FIFA.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πιο κερδοφόρα η αγοραπωλησία του Πιέρου από του Σάλαϊ

Από την πλευρά του, ο σύλλογος της Λευκωσίας αντιπαραθέτει ως επιχείρημα ότι ο ποδοσφαιριστής είχε επαγγελματική αντιμετώπιση όπως κάθε άλλον του έμψυχου δυναμικού και ότι το γεγονός ότι δεν εγγράφηκε στην ΚΟΠ, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο δήλωσής του τον χειμώνα. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί για να περιοριστούν οι οικονομικές απαιτήσεις του Αυστραλού. Όπως γίνεται κατανοητό, όμως, το ζήτημα μπαίνει σε δρόμους νομικής φύσης και η έκβασή του είναι αβέβαιη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για σπάνια υπόθεση, καθώς κατά κανόνα είναι οι σύλλογοι που προχωρούν σε μονομερή διακοπή συμβολαίου και όχι οι ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, είναι ο πρώτος κίνδυνος προσφυγής στη FIFA από ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ κατά τη δεύτερη θητεία του Πρόδρομου Πετρίδη. Η προηγούμενη φορά ήταν όταν, επί Φοίβου Ερωτοκρίτου, ο σύλλογος της Λευκωσίας έλυσε τις διαφορές του με τον Μάικ Κλουκόφσκι στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Τότε οι γαλαζοκίτρινοι τερμάτισαν τη συνεργασία τους μαζί του, επειδή δεν δέχτηκαν τα δικαιολογητικά γιατρού των Κατεχομένων για την απουσία του από τις προπονήσεις. Ο Καναδός έκανε προσφυγή και πήρε αποζημίωση (€200.000).

Διαβάστε επίσης: Η «κατάρα» των πέναλτι κυνηγά και στα φιλικά τον ΑΠΟΕΛ

Ωστόσο, ο Πετρίδης βίωσε στο παρελθόν προσφυγή ποδοσφαιριστή. Κατά την πρώτη του θητεία (2001-2006), ήταν χαρακτηριστική η υπόθεση Ζαχάρι Σιράκοφ, η οποία θυμίζει Τόμι Ορ. Ο Βούλγαρος αριστερός μπακ περιθωριοποιήθηκε τη σεζόν 2002-03 επειδή δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, αξίωνε μέρος του συμβολαίου του για να φύγει, δεν του δόθηκε και προσέφυγε στο CAS, το οποίο τον δικαίωσε (€100.000).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ