aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πρώτη «αναφορά» των νεοφερμένων

ΑΠΟΕΛ: Πρώτη «αναφορά» των νεοφερμένων

Σαν τρενάκι του Λούνα Παρκ, πέρασε το πρώτο δίμηνο των επίσημων υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ. Νίκες εντός έδρας (Μπότεφ, Κιζιλζάρ, Τζουγκάρντεν, Ολυμπιακός) και εκτός (Ανόρθωση), πρόωρο φινάλε στο Κόνφερενς Λιγκ χωρίς νίκη σε ξένο έδαφος, ήττα που προκάλεσε έντονη γκρίνια (Άρης) και πάει λέγοντας. Από ποικιλία, δηλαδή, άλλο τίποτα!

Η αλήθεια είναι πως, άλλη μία σεζόν επιχειρήθηκε λίφτινγκ στο έμψυχο δυναμικό, επομένως απαιτείται (εκ νέου) χρόνος. Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν το κατώφλι του προπονητικού κέντρου «Αρχάγγελος» μπήκαν στη δράση, κερδίζοντας άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα αγωνιστικά λεπτά. Οκτώ από τους 16, επί της παρούσης, θεωρούνται βασικοί. 024 396796 24 25 Goal 2

Όπως πηγάζει από τον πίνακα που παραθέτουμε, λοιπόν, ο Βιντ Μπέλετς δεν βγαίνει από το αρχικό σχήμα ούτε με αίτηση! Ο Σλοβένος τερματοφύλακας είναι ο μοναδικός από τους 16 νεοφερμένους που δεν έχασε δευτερόλεπτο, δείγμα προφανώς της αξίας και της εμπιστοσύνης που υπάρχει στις ικανότητές του.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για τον Χοσέ Κρέσπο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, θα μετρούσε επίσης το απόλυτο σε χρόνο συμμετοχής (900’) εάν δεν αποβαλλόταν στο πρώτο παιχνίδι με την Τζουγκάρντεν για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Ο 35χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί στα 9 από τα 10 ματς, σε όλα εννοείται βασικός, χωρίς να απογοητεύσει σε κανένα εξ αυτών τον προπονητή του.

Από εκεί και πέρα συναντούμε τον Ντάλσιο Γκόμες, ο οποίος άνοιξε τον χορό των προσθηκών στη θερινή περίοδο. Το κοντέρ του γράφει 724 λεπτά, με τα 517 εξ αυτών να είναι στην Ευρώπη. Εν ολίγοις, μπήκε φουριάζος με τη συνέχεια να μην είναι ανάλογη.

Στο αμέσως επόμενο σκαλοπάτι στέκεται ο Γκεόργκι Κονσταντίνοφ, ο οποίος έπαιξε ακριβώς τα ίδια λεπτά στις εντός και εκτός τειχών υποχρεώσεις. Από 270, δηλαδή. Παρουσιάζει σταθερότητα ο Βούλγαρος διεθνής μέσος, με την απόδοσή του να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες.

Με 32 λεπτά λιγότερα, ακολουθεί ο Φράνκο Φεράρι. Το γράφημα για τον Αργεντινό αριστερό μπακ, παραπέμπει σε αυτό του Ντάλσιο. Μπήκε στην εξίσωση δυναμικά, φόρτωσε αρκετά λεπτά στο Κόνφερενς Λιγκ (419’) ενώ στο πρωτάθλημα αποτελεί, επί της παρούσης, ρεζέρβα (89’).

Ακριβώς αντίθετα τα δεδομένα, τώρα, για τον Μαρκίνιος. Ο εξελίξιμος Βραζιλιάνος εξτρέμ από τα 137 λεπτά στην Ευρώπη, εκτοξεύτηκε στο πρωτάθλημα στα 342, έχοντας τεράστια συμβολή στην επιθετική ανάπτυξη!

Ισορροπημένη στις εντός και εκτός συνόρων υποχρεώσεις είναι η κατανομή του χρόνου τόσο στον Λούκας Βιγιαφάνιες όσο και στον Ντάνι Μπλουμ, ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένει πολύ περισσότερα στη συνέχεια ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ. Ενδιάμεσα του Αργεντινού και του Γερμανού, βρίσκεται ο Μάριος Ηλία. Ο διεθνής επιθετικός από βασικό πιόνι στη σκακιέρα στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ (325’) στο απόλυτο μηδέν στο πρωτάθλημα.

Πάμε πιο κάτω: Ο Ραφαέλ Μορέιρα έρχεται από την εξωτερική. Άρπαξε από τα μαλλιά την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε και από εκεί που τον θεωρούσαν κάποιοι 4η-5η επιλογή, κέρδισε στο πρόσφατο ματς φανέλα βασικού. Έφτασε στα 104 λεπτά, περισσότερα από τους Ματέο Σούσιτς (90’) και Λάσα Ντβάλι (42’). Αμφότεροι, δεν ξεκίνησαν καλά στον νέο σταθμό της καριέρας τους, με τον δεύτερο να μπαίνει στο ιατρικό δελτίο από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του.

Ο Τάσος Δώνης, που αποτέλεσε την τελευταία χρονικά προσθήκη, έκανε ντεμπούτο στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής, με τον Αμέλ Μούγιανιτς να μετρά επίσης μία ολιγόλεπτη συμμετοχή επίσης ως αλλαγή. Δεν έπαιξαν οι Ανδρέας Χριστοδούλου, Ντάνιελ Ντουμπραβάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ