aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Προσέχουν για να έχουν...

ΑΠΟΕΛ: Προσέχουν για να έχουν…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να αντεπεξέλθει στη φετινή απαιτητική σεζόν, ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να διαθέτει ρόστερ που θα είναι πλούσιο ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά. Αυτή τη στιγμή, ο Τόμας Ντολ έχει στη διάθεσή του 25 ποδοσφαιριστές συν 3 τερματοφύλακες. Συνολικά, δηλαδή, 28. Τρεις πορτιέρε, 9 αμυντικούς, 13 μέσους και 3 επιθετικούς.

Ομολογουμένως, πρόκειται για μεγάλο αριθμό επιλογών, πλην όμως αυτό δεν αποφασίστηκε a-priori. Η διοίκηση και πολύ περισσότερο ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, κατέγραψαν στο μπλοκάκι αρκετά συμπεράσματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και έλαβαν την απόφαση πως είναι προτιμότερο να δοθούν στο τεχνικό τιμ όσο γίνεται περισσότερες επιλογές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι διατηρήθηκε στο ρόστερ ο Ανδρέας Μακρής, παρότι ο Κύπριος μεσοεπιθετικός δεν αποτελεί βασική επιλογή. Ούτε τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι Χρίστος Σιέλης και Ομάρ Χάνι δεν δόθηκαν με τη μορφή δανεισμού, παρά τις προτάσεις που προέκυψαν.

Στον ΑΠΟΕΛ, με την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, έθεσαν στο τραπέζι μπόλικα ζητήματα και αποφασίστηκε με πιο καθαρό μυαλό ότι επιβάλλεται να υπάρχει βάθος στο έμψυχο δυναμικό, έτσι ώστε να μην παρατηθεί το φαινόμενο να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές σε θέσεις που δεν μπορούν να προσφέρουν.

Το φετινό ρόστερ με τους 25+3 παίκτες έχει χτιστεί για να μην αναγκαστεί ο Τόμας Ντολ να προχωρήσει σε «πειράματα» επειδή -όπως είναι λογικό- όλο και κάποια τιμωρία ή τραυματισμός θα προκύψει. Ήδη, τρεις παίκτες πρόλαβαν να αποκομίσουν σοβαρό πρόβλημα, μένοντας εκτός δράσης για αρκετό διάστημα. Επίσης, επειδή μιλάμε για μεγάλη και πολύ πιο ζόρικη σεζόν σε σχέση τουλάχιστον με πέρσι (δεν προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης), ίσως χρειαστεί κάποιοι ποδοσφαιριστές να προφυλαχθούν από τις κίτρινες κάρτες.

Στη μέση είναι και η κούραση, με το πρώτο τεστ αντοχών να είναι προ των πυλών καθώς στο υπόλοιπο Σεπτεμβρίου, ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει 4 αγώνες σε 15 μέρες. Ήδη, τρεις παίκτες δεν έχασαν ούτε δευτερόλεπτο (Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου), άλλοι είναι στα όρια του απόλυτου σε χρόνο συμμετοχής (για παράδειγμα ο Αλ Τάαμαρι), οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν ανάσες.

Διαβάστε επίσης: Μετεγγραφές ΑΠΟΕΛ: Αυτή τη φορά, ήταν αλλιώς! (πίνακας)

Το μήνυμα λοιπόν που έχουν περάσει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» προς τους ποδοσφαιριστές είναι πως όλοι θα χρειαστούν στη φετινή αγωνιστική περίοδο και ότι κανένας δεν περισσεύει. Έστω και εάν ένεκα υπεραριθμίας μένουν κάποιοι εκτός αποστολής. Ακόμα και οι νεαροί που ανέβηκαν από την εφηβική ομάδα, διανύοντας το βασικό στάδιο προετοιμασίας, οφείλουν να είναι πάντοτε σε ετοιμότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ