aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Προείσπραξη €3.000.000 από Cablenet και κορυφαία συμφωνία ever!

AΠΟΕΛ: Προείσπραξη €3.000.000 από Cablenet και κορυφαία συμφωνία ever!

Στο πλαίσιο της ομιλίας του Πρόδρομου Πετρίδη στη Γενική Συνέλευση του ΑΠΟΕΛ στο Hilton, o πρόεδρος της εταιρείας προέβη και σε μία αποκάλυψη που αφορά σε προείσπραξη 3.000.000 ευρώ από τη συμφωνία των γαλαζοκίτρινων με την Cablenet, αλλά και σε άλλες λεπτομέρειες πολύ σημαντικές.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τον Πετρίδη, είναι η κορυφαία που υπογράφτηκε ποτέ ανάμεσα σε κυπριακή ομάδα και τηλεοπτική πλατφόρμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Πετρίδης:

«Στις υπόλοιπες εμπορικές συνεργασίες θα διαπιστώσετε και μέσα από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις ότι χρόνο με τον χρόνο προχωρούμε σε βελτίωση όλων των συμφωνιών με τους υφιστάμενους χορηγούς που μένουν σταθερά δίπλα μας και ταυτόχρονα προσελκύουμε νέους συνεργάτες. Θέλω σε αυτό το σημείο να θυμίσω κάτι. Αναλάβαμε ως διοίκηση τον Δεκέμβριο του 2013. Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση πρόδρομου Πετρίδη για τις φήμες περί κυπέλλου και ΑΕΛ

Φθάσαμε στο σημείο να μην έχουμε καν κύριο χορηγό στην φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Όμως δεν ξεπουλήσαμε την εμπορική αξία της ομάδας. Κρατηθήκαμε, αντέξαμε και την κατάλληλη στιγμή προχωρήσαμε στις συμφωνίες που ήταν εφάμιλλες της εμπορικής μας αξίας. Και δεν σταματούμε εδώ. Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα ενώπιων σας, να ανακοινώσω την επέκταση της χορηγικής συνεργασίας μας, με την εταιρεία PARIMATCH. Η οποία αποτελεί τον κύριο χορηγό μας, τα τελευταία τρία χρόνια και πλέον θα προχωρήσουμε και για τέταρτη χρονιά μαζί.

Σε ότι αφορά στην συμφωνία με τον νέο μας συνεργάτη από την αρχή της επόμενης περιόδου, την εταιρεία CABLENET θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Αυτή η διοίκηση έχει αποδείξει και στην πράξη ότι ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται την εμπορική αξία της ομάδας. Το έπραξε όταν ανέλαβε και έπρεπε να αντιμετωπίσει το θέμα της εμπορικής συμφωνίας με την LTV, καταφέρνοντας να εισπράξει το υπόλοιπο του συμβολαίου και ταυτόχρονα να προχωρήσει στην πιο συμφέρουσα πρόταση με την Cytavision καθιστώντας τον ΑΠΟΕΛ ως την πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα σε επίπεδο τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όμως δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε για ακόμα καλύτερη ανταπόδοση.

Διαβάστε επίσης: Όλη η αλήθεια και τους επενδυτές και τα μνημόνια συναντίληψης

Πριν από 1,5 χρόνο όταν καλεστήκαμε να διαπραγματευτούμε την επέκταση της συμφωνίας με την Cytavision ή την εξεύρεση ενός νέου συνεργάτη, δεν επιλέξαμε την εύκολη λύση. Δείξαμε υπομονή προς το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ και η κατάληξη ήταν η συμφωνία με την Cablenet που έφερε σχεδόν τα διπλάσιο ποσό ανταπόδοσης για την ομάδα μας. Μια συμφωνία που χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πάμε τώρα στις λεπτομέρειες γιατί δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σε κάποιους που προέτρεξαν να χρεώσουν αυτή την διοίκηση με λανθασμένη διαχείριση και δήθεν προεξόφληση του τηλεοπτικού συμβολαίου της επόμενης χρονιάς, στερώντας σταθερά έσοδα από τον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Γενική Συνέλευση ΑΠΟΕΛ: Όλες οι αναφορές και αποκαλύψεις του Πετρίδη! (vid)

Ναι έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία βοήθειας με την εταιρεία Cablenet, την οποία οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια γιατί αποδεικνύει και στην πράξη, την έννοια της λέξης ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ. Αυτή η συμφωνία όμως δεν είναι τέτοιας μορφής που θα στερήσει από τον ΑΠΟΕΛ ροή χρημάτων ούτε για την επόμενη χρονιά ούτε για τα υπόλοιπα χρόνια συνεργασίας μας. Έχουμε προεισπράξει το ένα τρίτο της αποζημίωσης ανά έτος σε βάθος τριετίας.

Δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ από την επόμενη περίοδο που ξεκινά τον Ιούνιο και τα επόμενα δύο έτη θα εισπράττει από την Cablenet ανά έτος €1,800,000. Ποσό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Κύπρο και μεγαλύτερο από αυτά που προνοούσε η προηγούμενη μας συμφωνία. Δηλαδή ακόμα και μετά την συμφωνία προείσπραξης μέρους του ετήσιου ποσού αποζημίωσης, ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίζει να βάζει ανά έτος στα ταμεία του, ποσό μεγαλύτερο από αυτά που είσπραττε τα προηγούμενα χρόνια.

Και φθάνω εδώ στο σημείο να απευθύνω ένα ρητορικό ερώτημα προς όλους μας. Νομίζετε ότι υπάρχει οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο που δεν έχει προεισπράξει σχεδόν ολόκληρο το ποσό ανταπόδοσης των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων; Γιατί αυτή η διοίκηση, η οποία διαχειρίστηκε, θεωρώ με τον ιδανικότερο τρόπο, τις συμφωνίες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να είναι υπόλογη σε ότι αφορά στις αποφάσεις διαχείρισης ροής χρημάτων όταν παραστεί ανάγκη, έχοντας την ίδια ώρα διασφαλίσει αμοιβές υψηλότερες των προηγούμενων συμβολαίων και διατηρεί σταθερά έσοδα τέτοιου ύψους που να την διατηρούν στην κορυφή της πυραμίδας, σε ότι αφορά στην εμπορική εκμετάλλευση των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων; Κλείνω εδώ αυτό το θέμα αλλά θα είμαι στην διάθεση σας αργότερα στην διαδικασία της συζήτησης για οποιονδήποτε θέλει να ρωτήσει διευκρινήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ