aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πριν από δύο και βάλε χρόνια!

ΑΠΟΕΛ: Πριν από δύο και βάλε χρόνια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αυτό που απέτυχε να πράξει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» καλείται να κάνει στο ΓΣΠ εάν δεν θέλει να μην τερματίσει άδοξα τη φετινή σεζόν. Τι; Να παραβιάσει την εστία του Γκιόργκι Λόρια. Ο ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένος στον επαναληπτικό της Τετάρτης να στείλει την μπάλα στο πλεκτό της Ανόρθωσης τουλάχιστον μία φορά ώστε να διατηρήσει πιθανότητες πρόκρισης, ενώ σε περίπτωση που δεχθεί γκολ θα χρειάζεται αυτομάτως τρία τέρματα. Η προχθεσινή ήττα με 0-1, βλέπετε, δίνει το ελαφρύ προβάδισμα στην αντίπαλο.

Προφανώς για ομάδα του αγωνιστικού βεληνεκούς του ΑΠΟΕΛ, ο εν λόγω στόχος σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει. Εκείνο που τρομάζει είναι ο κακός αγωνιστικός εαυτός των πρωτευουσιάνων και η πίεση της πρόκρισης. Α, και κάτι ακόμα. Ποιο; Εάν ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη προϊστορία με την «Κυρία» διαπιστώνει πως κάθε άλλο παρά με το μέρος τους είναι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Σχεδόν μία 11άδα απουσίες

Συγκεκριμένα, η τελευταία νίκη εντοπίζεται στις 12 Ιανουαρίου 2019, όταν οι γαλαζοκίτρινοι είχαν επιβληθεί των κυανόλευκων της Αμμοχώστου με 4-0 (Νατέλ 17΄, Μοράις 67΄, Ιωάννου 71΄, Σόουζα 90’+3). Δηλαδή, πριν από δύο και βάλε χρόνια! Από τότε μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν πέντε ολόκληρα ματς και σε κανένα εξ αυτών δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στις 12 Ιανουαρίου 2020 ηττήθηκαν εκτός έδρας με 0-1, ακολούθησε η ισοπαλία 0-0 στις 5 Φεβρουαρίου 2020 και «καπάκι» η νέα ήττα στη Λάρνακα, αυτή τη φορά με 0-2 (25/10/20). Πριν από το προχθεσινό παιχνίδι (0-1), οι δύο ομάδες είχαν μείνει στη «λευκή» ισοπαλία στο ΓΣΠ (24/1/21). Με αυτά και με αυτά, 450 λεπτά χωρίς γκολ είναι πολλά, πάρα πολλά.

Επομένως, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ανασυνταχθεί και να βρει τον τρόπο ώστε να γίνει απειλητικός για την εστία της Ανόρθωσης και, ασφαλώς, να σκοράρει. Διότι εάν μείνει «άσφαιρος» για έκτο διαδοχικό ματς, τότε θα αρχίσουν οι… πρόωρες διακοπές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ