aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πού αρχίζουν τα θετικά και πού μπαίνει τελεία

ΑΠΟΕΛ: Πού αρχίζουν τα θετικά και πού μπαίνει τελεία

Από νίκες-πυροτεχνήματα, δόξα σοι ο Θεός, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ χόρτασε εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Ανάγκη για σταθερά βήματα προς τα εμπρός έχει η ομάδα του και αυτά περιμένει να δει. Γι’ αυτό και η αποψινή νίκη 2-0 στο κύπελλο απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα δεν παρασύρει κανέναν στον Αρχάγγελο.

Ναι, είναι βηματάκι προς τα εμπρός, που συμβάλλει ως προς τη δημιουργία καλύτερου κλίματος μετά τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Έως εκεί! Άλλωστε, έστω και αν στελεχώθηκε με ποδοσφαιριστές Α’ Κατηγορίας, η αποψινή αντίπαλος των γαλαζοκιτρίνων παραμένει ομάδα της Β’ Κατηγορίας. Μάλιστα, τους έβαλε δύσκολα και τους απείλησε σε κάποιες ευκαιρίες που βρήκε.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό που κάποιοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ πήραν χρόνο συμμετοχής και έδειξαν έτοιμοι αν χρειαστεί να βοηθήσουν. Όπως για παράδειγμα ο Πολυκάρπου, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα ή ο Εντονγκαλά, ο οποίος μετά από καιρός ήταν θετικός (είχε ευκαιρία, ήταν δραστήριος, πιστώθηκε ασίστ στο δεύτερο γκολ).

Επίσης, σκόραραν οι Σαμπάλα και Νατέλ, γεγονός που μπορεί να τους βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια, ενώ και ο Σάβιτς έβγαλε 90λεπτο και ήταν θετικός. Ετοιμότητα έδειξε και ο Μιχαήλ, ο οποίος είχε την καθοριστική απόκρουση στο σουτ του Μιγκελίτο στο 81’ (ήταν ακόμα 1-0 το σκορ).

Επίσης, για τη συνολική απόδοση, στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν κάποιες καλύτερες συνεργασίες από τους Θεοδώρου, Νατέλ και Ντανίλο, που δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις, αλλά για ένα… κλικ δεν έγιναν ευκαιρίες. Τέλος, από τους πανηγυρισμούς στα γκολ φαίνεται πως ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι συνεργάτες του καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα, κάτι σημαντικό σε κάθε ομάδα που θέλει να πετύψει τους στόχους της.

Είπαμε, όμως, αυτά είναι απλώς κάποια θετικά στοιχεία απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Εδώ μπαίνει τελεία και πλέον, το ζητούμενο είναι η πρόοδος να έχει συνέχεια. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΠΑΕΕΚ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ